Doorgaan naar hoofdcontent

Petit Paradis

Toen ik hier uit de auto stapte en ik de vogels hoorde  kwinkeleren werd ik helemaal blij. Ik heb wat met deze plek. Ik bedoel hiermee die klein kwekerij in Aubenas die ik verleden jaar ontdekte. Op zich al bijzonder dat er zoveel vogels zitten op een plek midden in de stad maar volgens mij voelen die vogels hetzelfde als ik.

Onze aardbeienoogst viel wat tegen verleden jaar en ik besloot de helft van de oude planten waar ik in de winter al een aantal van ben kwijtgeraakt te vervangen voor nieuwe planten. Ik belde de kweker en ja hoor, hij had nog doordragende aardbeienplanten. 

Mara des Bois heten ze en ze smaken naar wilde aardbeitjes werd me verteld. Maar niet zo klein hoor, het worden flinkerds met een goede opbrengst werd er nog bij gezegd.

Alles in de kwekerij gaat nog met de hand, dus ieder potje wordt zonder potmachine gevuld door de baas en zijn knecht. Er staan daar meters potplantjes op die kwekerij, een deel onder glas en een deel in de open lucht. Het meeste zal wel naar tuincentra gaan.

En een deel van wat daar staat is voor de rechtstreekse verkoop aan klanten die langskomen.

We kochten nog wat sla- en bietenplanten en ik zei tegen de man dat hij hier een klein paradijsje had. Hij lachtte wat.  Mag ik nog even rondkijken vroeg ik en dat mocht. Ik had niets meer nodig maar ik wilde mijn bezoek nog even rekken.

Reacties

Mevrouw W. zei…
Mooi zo'n kleinschalige kwekerij.

Yova zei…
Viooltjes ziet prachtig uit. Echt moestuin om te zien. Je ziet ook aardbeiplant groeien. Andere ook. Leuk dat je bezoek kwam brengen. Leuke foto's. Fijne dag.
Bertiebo zei…
Nou je kan weer vooruit. Hopen dat het allemaal lukt, vooral wat het weer betreft bedoel ik. Hier regent het gewoon weer.
In de weer zei…
Mooie tegeltjes voor in zo’n rommelschuurtje.
Heerlijk om daar nog even rond te struinen in de tuin.
Judy zei…
O ja, hier zou ik ook uren kunnen doorbrengen!
Sjoerd zei…
Doordragende aardbeienplanten hebben we hier ook. Wel allemaal nieuw gekocht. Hier ligt ook ergens een paradijsje, kwekerij Bastin. Vooral bekend door de vele soorten lavendelplanten die hij heeft. Roger heeft hier ook een boek over geschreven dat je hier kunt downloaden(gratis):
https://www.bastin.nl/images/mediterraan_tuinieren.pdf ik hoop dat iemand er iets aan heeft.
Emie zei…
Luilekkerland voor liefhebbers.
Marthy zei…
Het is voor ons een heel eind weg Sjoerd maar toch zijn we al twee keer bij Bastin geweest. Een eldorado voor plantenliefhebbers.
Ik begrijp helemaal, dat je het daar zo leuk vindt!!
Gerda zei…
Ik kan niet wachten om daar weer langs te gaan in Aubenas. Was een hele goede tip van je, vorig jaar
Ger zei…
Niet zo verwonderlijk dat er zich op die plek veel vogeltjes ophouden,lekker rommelig,omgewoelde goede aarde met de nodige vette pieren,insecten die overal in en onderkruipen,waar voedsel te halen is uit de natuur daar zijn ze graag en maken er ook hun nestjes zodat ze zeker zijn van eten voor hun jongen.
Kan me voorstellen dat jij daar ook graag rond scharrelt op zo’n authentieke kwekerij waar de tijd lijkt stil te staan maar wel hard gewerkt wordt en elk plantje wat liefde mee krijgt in de pot.
Kan me nou al verheugen op foto’s van je oude vergiet vol dikke sappige zomerkoninkjes 🍓🍓
Lies zei…
Heel veel respect voor die mensen!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Ik weet nog dat je er vorig jaar over blogde... Heerlijke nostalgie hier, begrijpelijk dat het zo goed voelt!
miekequilt zei…
Die tweede foto, met die prachtige vloer en die mooie oude blauwe deuren. Dat is al de moeite om hierheen te gaan. En dan konden jullie ook nog eens mooie planten kopen. Zeker een klein paradijs.
Koen zei…
Mooi zo'n ouderwetse kwekerij. En dat bedoel ik heel positief.