Doorgaan naar hoofdcontent

Fietstocht vanuit Sampson

 

Het zou zondag in het zuiden van de Ardèche vijf graden warmer zijn dan bij ons dus reden wij naar Ruoms om daar met een fietstocht te beginnen. Strakblauw en vijftuin graden maar dat bleek niet warm genoeg te zijn als je die ijskoude noordenwind tegen had. En tegenwind heb je vaak op de fiets. Maar ik ga niet klagen want de de route was prachtig, hij krijgt een acht plus, en dat maakte veel goed.

Hier waren we nog maar net begonnen en we kruisten met het fietspad waarop we reden de toegangsweg naar de camping waar mijn halve familie vaak komt. Over een paar weken gaan we op bezoek bij een van mijn zussen die daar dan voor weken verblijft.

Ik kon het niet laten om 's avonds een appje naar een paar familieleden te sturen met de opmerking 'waar is dit'? Ze wisten het allemaal.

Ongelooflijk, wat een water in de Ardèche, 's Zomers kan je vanaf de camping die rechtsachter ligt gewoon door het lage water naar dat eilandje lopen, dat hoef je nu niet te proberen.

Aan de andere kant van de brug waarop we stonden de doorgaande weg over het oude viaduct.

Een deel van de route kenden we wel maar dan vanuit de auto. Maar nu kwamen ook door leuke kleine dorpjes die onbekend voor ons waren.  Als we de volgende keer deze tocht weer gaan fietsen neem ik de tijd om daar ook wat te fotograferen. Maar vanaf het bankje waarop we zaten te lunchen in een van die dorpjes kon ik dit leuke hoekje op de foto nemen.

En ik kon een foto nemen van dat smalle steile weggetje waarop we af kwamen dalen. 

In Joyeuse staat deze drukkerij met zijn prachtige gevel. Vergane glorie, er werd niets meer gedrukt maar het geheel was toch van een grote schoonheid.

Vanaf Laurac-en-Vivarais namen we de voor ons bekende weg naar Ruoms waar de samenvloeiing is van de rivieren de Ligne en de Ardèche . Deze weg, met het water van de Ligne diep beneden ons is omzoomd met kliffen waar vlak voor Ruoms de weg door een tunnel loopt uitgehakt in de wand.

Ik had graag onderweg in de tunnel ook nog even gestopt om foto's te nemen maar op de fiets halen we het maar net voordat het licht weer op groen springt dus dat was niet raadzaam.

De tunnel vanaf de andere kant gezien.

De brug over de Ardèche bij Ruoms.

Aan de overkant van het water is op een huis nog deze oude muurschildering te zien die reclame maakt voor iets wat ik niet kan ontcijferen.

De barrage bij Ruoms. Op dit deel van de Ardèche mag tegenwoordig niet meer gekanoed worden en dat is een verstandig besluit geweest. Ieder jaar vindt er wel een ernstig ongeluk plaats op de rivier, vaak met dodelijke afloop.

Bijna aan het eind van onze tocht kruisen we de rivier de Labeaume. Deze plek is heel geliefd bij de toeristen die zich hier 's zomers in grote getale vermaken. Het grootste deel van deze route is trouwens een toeristische trekpleister en daarom zal men ons hier in de zomermaanden beslist niet zien.

Reacties

Bertiebo zei…
Terwijl ik je foto's zit te bewonderen begrijp ik helemaal dat het daar een toeristische trekpleister is!
Yova zei…
Wow wat is daar heel mooi om te fietsen en auto rijden. Wat is daar ook mooi om te wandelen. Tunnel eronder tussenin berg rijden heel apart om te zien. Mooie route heb je genomen. Huisjes zijn daar echt leuk. Jammer dat zomer zowat geen daar toerisme komt. Mooie foto's. Fijne dagen.
Judy zei…
Wat een prachtige foto's van een prachtige tocht! Indrukwekkend, die tunnel!
Sjoerd zei…
De reclame is van een van de vele brouwerijen in Ruoms (Bieres Ruoms). Welke exact kom ik ook niet ontcijferen, het kan ook de naam van de brasserie zijn.
Je komt er niet uit gefotografeerd, zoveel moois daar. Ondanks het fietsen heb je al een prachtig beeld gegeven van het gebied.
Emie zei…
Wij hebben ook eens gekampeerd in dit deel van de Ardeche en ik herken heel wat beelden. Prachtig is het er!
In de weer zei…
Prachtige foto’s, van een schitterend gebied.
Goed idee om daar naar toe te gaan omdat de temperatuur wat hoger was.
Wij gingen daarom zondag naar Delft, hier gaf men regen aan en dat is er ook gevallen.
Wij hebben in Delft geen drup gehad en zelfs nog heerlijk op het terras in de zon gezeten.
Gerda zei…
Fantastisch!! ‘Mijn’ buurtje😉volgende week vertrekken wij weer voor langere tijd naar Pradons.
Het mailen lukt nog steeds niet ben ik bang. Jouw mail heb ik gezien, maar wat ik ook doe. Mijn mails komen niet aan. Is het een idee dat je jouw mobiele nummer naar mij mailt? Dan kunnen we eventueel appen met elkaar.
Janny zei…
Wat mooi, die tunnel! Ik begrijp dat daar zomers veel toeristen komen, het is er echt prachtig.
marga zei…
Wat laat je ons weer meegenieten van al het moois bij jullie in de omgeving.
Groeten
Marga
miekequilt zei…
Ooit waren wij in Joyeuse op vakantie. Ik kan me niet herinneren dat het er zo mooi was. Prachtige foto’s.
KnutzEls zei…
Prachtig gebied daar, lijkt me lekker fietsen.
Anoniem zei…
Anneke zei
Door je foto’s kwamen we heel wat herinneringen terug.
Inderdaad toen wij er met onze kinderen op vakantie waren was het er erg druk.
Al heel wat jaren blij dat wij nu mei en juni in Frankrijk zijn.
Elizabeth zei…
Het is daar echt heel mooi! Jaren geleden waren we er in het hoogseizoen en het was echt tjokvol overal en druk druk druk...
Dat doen we dus niet meer!
Maar heel leuk om de plekjes weer terug te zien op je foto's!
Lies zei…
Wat een route weer!
Lie(f)s.
Charlie zei…
Wat een bijzondere foto’s onder die rots! En een gezellig hoekje om te lunchen!
Genieten van je foto's doe ik altijd. Herkennen nooit iets. Tot vandaag! In 2009 waren wij in Ruoms op vakantie. En daarom herken ik veel van de plekjes op je foto's. Ook aan Labeaume hebben we fijne herinneringen. Dank je wel voor deze tocht.
bemar zei…
Mooie tocht, op de foto lijkt het heerlijk weer, maar noordenwinden maken het altijd koud. Is hier nu ook
Willy zei…
Wat een heerlijke fietstocht in een prachtig gebied. Fijn dat jullie er nu kunnen fietsen ipv in de zomer. Die drukte zou ik ook niet opzoeken. Fijn dat jullie hele familie zo geniet van dit gebied.