Doorgaan naar hoofdcontent

Het eerste fietsritje

Zondags wordt er niet gewerkt, dan willen we de vleugels even uitslaan. We hebben hier temperaturen van rond de 25 graden op dit moment dus heerlijk weer om op de fiets te stappen. Wel met enige aarzeling van mijn kant want zou dat allemaal wel gaan met die nieuwe knie, dat stijgen en dalen. Ik moet om te beginnen al direct stijl naar beneden en dat vond ik maar niets. Knijpen in de remmen en het ging, natuurlijk ging het. Vaak zit zoiets meer in je hoofd dan in je lijf. En met dat stijgen en dalen ging het ook prima, ik voelde niets van mijn knie dus ik begon te genieten van de omgeving.

Allereerst van alle omgeploegde akkertjes, tientallen hebben we er gezien, klaar om te gaan beplanten. Ik ben een kind van mijn vader, die kon daar ook zo van genieten als ik hem in het voorjaar rond reed in de Krimpenerwaard.

En seringen, die kwamen we ook overal tegen, soms verschillende kleuren tegelijk. Grote en kleine struiken, bij huizen maar ook in het wild.

We dronken koffie in Saint Sauveur de Montagut op een gezellig terras waar iedereen zichtbaar genoot van het mooie weer. 

Heen waren we bovenlangs de vallei gegaan en terug onderlangs de rivier. Normaal een riviertje van niks maar nu krachtig met hoog water. En dat zal nog wel even duren want overal komt nog steeds water van de hellingen in grote en kleine stroompjes terwijl het toch al een dag of tien droog is.

Wat ook opviel was hoe ver de natuur al is. Prachtig die verschillende tinten groen, de loofbomen al bijna vol in blad. Sappige groene weilanden, echt een lust om te zien.  Na 38 km kwamen we weer aan in Le Serret. Ik had uit voorzichtigheid wel wat meer mijn fietsmotor gebruikt maar dit eerste ritje was me goed afgegaan.
 

Reacties

Judy zei…
Ik geniet van je foto's! Wat ontzettend fijn dat het fietsen je goed afging!
Bertiebo zei…
Dat is een prachtige rit geweest. En wat een heerlijk idee dat het allemaal weer kan!
KnutzEls zei…
Fijn dat het weer ging.
Emie zei…
Het bijzondere is dat als ik de foto 's bekijk, ze net zo goed bij ons in de buurt gemaakt zouden kunnen zijn. Zo fijn voor je dat ook het fietsen weer goed is gegaan.
Wat is het toch mooi daar! En wat een winst dat je weer zo goed kunt fietsen met je nieuwe knie.
Marietje zei…
Wat ziet het er allemaal prachtig uit. Zo heerlijk groen.
Ik vind het zo knap van je dat je het al durft om daar te gaan fietsen met je nieuwe knie. 💪💪
Mevrouw W. zei…
En die seringen ruiken ook nog eens heerlijk!
Jullie maakten een mooi fietstochtje en fijn dat het zo goed ging.
Janny zei…
Ik ben blij voor je dat je weer zo goed kan fietsen, zo kom je toch wat verder en kan je van de prachtige natuur genieten!
Sjoerd zei…
Heerlijk toch dat je daar weer kan rondrijden op de fiets.
Haha, ik sluit me gewoon aan bij alle eerder genoemde reacties! 👍💪😘
Geeske zei…
Wat leuk die foto's. De natuur is al veel verder dan hier in het Noorden. Het doet me er aan denken dat ik op een Spits voer.Reims/ Am*dam op en neer. Toen maakte ik die verschillen een paar keer achter elkaar mee. Heel bijzonder.
Elizabeth zei…
Noem dat maar een ritje... Ik vind het een hele prestatie!
miekequilt zei…
Wat fijn dat het fietsen zo goed ging. En wat zagen jullie weer veel moois onderweg. De sering is prachtig, maar de geur vind ik minder. Hatsjie hatsjie.
willy zei…
aangenaam weer en het fietsen ging je goed af Marthy

prettige avond

In de weer zei…
Wat fijn voor je, dat het fietsen goed ging.
Lies zei…
Zo blij boor je dat het weer kan met je knie!
Genieten hé, van die akker(tje)s, én van de koffie, én de mooie omgeving.
Lie(f)s.
Gerda zei…
Wat fijn , dat het fietsen goed gaat! Ik heb je een mail gestuurd, nu maar kijken of de mail aankomt.
Marthy zei…
Gerda, geen mail. Niet in Postvak In, niet in de Spam. Jij krijgt geen bezorgfout?
Gerda zei…
Jeetje, het zit niet mee. Ik heb nu op jouw mail geantwoord. Eens kijken of dat werkt. Ik houd de moed er in