Doorgaan naar hoofdcontent

Waar moet al dat water heen?

De ergste wind hebben we nu wel gehad en die was stormachtig maar alles is buiten op zijn plek gebleven, gelukkig. We hadden veel stroomonderbrekingen zaterdagavond en nacht, waarschijnlijk veroorzaakt door die keiharde wind. Gistermorgen was het loodgrijs, geen lichte plek in de lucht te zien. Honder procent regen was er voorspeld en dat klopte helemaal. Toen wij gisteravond naar bed gingen regende het nog steeds, je kan beter zeggen, kwam het nog met  bakken uit de lucht. 

De vooruitzichten zijn niet best, er wordt de hele week regen voorspeld. Om daaraan even te ontsnappen heb ik vrijdag al met een vooruitziende blik Sophie van het restaurantje in Saint Julien du Gua gebeld om een tafeltje te reserveren... even iets anders, misschien dat we nog bekenden tegenkomen, zou leuk zijn. Op weg naar Gua gistermiddag nam ik beneden bij het huis van Annie en Rudolph een foto van ons riviertje, normaal een kalm stroompje. Nu een bruisende rivier, ik geloof dat ik daar op die plek nog nooit zoveel water heb zien stromen. Ik vraag me af waar we met al dat water heen moeten.

En ja hoor, bekenden kwamen we zeker tegen, Claude en Agnes, goede vrienden die vlakbij in de vallei wonen. We waren er donderdag nog geweest om ze te condoleren met het verlies van hun schoondochter die bij een verkeersongeluk om het leven is gekomen. Ook zij hadden gedacht om er even uit te gaan met dat slechte weer, vooral Agnes is nog steeds erg aangeslagen door het gebeuren. Ze waren blij om ons te zien en ze verzekerden ons hoe ze ons bezoekje hadden gewaardeerd. Er werd snel een vierpersoonstafeltje geregeld en we hebben een paar genoeglijke uurtjes met elkaar doorgebracht.

Ik nam nog snel even een foto van het natte terras in de stromende regen. Hier hebben we al veel heerlijke zomeravonden doorgebracht in goed gezelschap. Het is nog even moeilijk voor te stellen maar die avonden komen weer, dat is zeker.

Reacties

Yova zei…
Gelukkig is de ergste gehad bij jullie. Wat een weer zo te zien op de foto's. Watervallen word het dan. Wat erg goede vrienden de schoondochter heeft verloren. Bij ons is nu schitterend weer. Maar voor hoelang..... Helemaal blauwe lucht. Wij gaan straks even weg naar tuincentrum toe! Fijne dagen.
KnutzEls zei…
We zijn alle regen nu wel zat. Zon willen we.
Bertiebo zei…
Hier is op dit moment de lucht blauw. Egaal blauw. Maar ik durf er nog niet op te vertrouwen!
Anoniem zei…
Probeer zoveel mogelijk water op te vangen, met emmers want mijn regenton aansluiten op de dakgoot kan niet. Als de emmers vol zijn gaat het regenwater in de regenton als voorraad in geval van een droge zomer
Judy zei…
Ik geloof dat het hier deze week mooi wordt. Wat een fijne gemeenschap is het toch waar jullie wonen.
Sjoerd zei…
dat is zo'n nieuws wat je eigenlijk niet wil horen. Mooi dat er dan toch wat aanspraak is. Veel mensen lopen daar met een grote boor omheen.
Scotty zei…
Ja, al die regen. Het is nodig natuurlijk, maar je wordt het toch wel een beetje zat. Hopelijk is er beter weer onderweg!
Emie zei…
Wat fijn voor jullie vrienden dat ze een genoeglijke middag met jullie konden doorbrengen. Praten en delen van je gevoelens is zo belangrijk in dit soort verdrietige tijden. En ja, de zon gaat ooit weer schijnen...
Janny zei…
Jammer van het weer, maar gelukkig zochten jullie wat afleiding en mooi dat je jullie vrienden kon bijstaan.
miekequilt zei…
Wat een water, inderdaad. Hopelijk kan het toch ergens opgevangen worden. Fijn dat jullie samen met vrienden gingen eten. Dat hadden jullie allemaal nodig.
Ger zei…
Fijn dat jullie elkaar toevallig troffen in het restaurant,’n plek om lief en leed met elkaar de delen in een voor jullie beiden vertrouwde omgeving.Aan regen komt ooit weer een einde,aan het gemis van een dierbare nooit….
Lies zei…
Het klimaat...! Even genieten, ook dat moet kunnen in minder goede tijden. Een goede babbel is goud waard.
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Zo, dat is niet mis! Wat een water...