Doorgaan naar hoofdcontent

Harde windstoten, zware regen



Het was hier gisteren nog steeds droog toen we uitgekeken waren op de rondwandeling van de koninklijke familie door een feestelijk Emmen. We hebben snel een paar boterhammen gegeten en zijn buiten aan het werk gegaan. Er moesten nog een paar planten in de border gezet worden en daarna zijn we ons gaan beraden wat te doen aangezien de weersverwachtingen niet best waren. Harde windstoten werden voorspeld en voor vandaag werd er zware regen verwacht. De jonge sla- en bietenplantjes werden afgedekt met kratten, die blaadjes zijn nog te teer om ze bloot te stellen aan de elementen.

Verdorie, al twee stengels van de nieuwe rabarberplanten afgerukt door de wind die steeds heftiger begon te worden. Mart is boven in de garage een paar cementkuipen gaan halen waarmee de planten   beschermd konden worden.

En de potten met geraniums en nog een ander bloeiend plantje werden in een beschermd hoekje bij de kelders gezet. We hebben zelfs nog wat tuinstoelen terug in hun winterberging gezet. Het kan hier zo ongenadig te keer gaan, je moet met de slechtste omstandigheden rekening houden. De wind nam zo toe dat we maar naar binnen zijn gegaan om een flinke pot thee te zetten en de kachel maar weer eens aan te maken.

Reacties

Sjoerd zei…
Ik weet dat het behoorlijk kan spoken in de Ardèche, Ik hoop dat die kuipen zijn blijven staan.
Judy zei…
Ik hoop dat alles is blijven staan.
miekequilt zei…
Goed dat jullie weten dat het zo tekeer kan gaan. Nu zijn jullie op tijd met alles beschermen tegen de storm. En nu maar wachten tot de storm voorbij is.
Emie zei…
Ik leef met jullie mee en moest nog denken aan hoe het vorig jaar ging toen jullie zo vervallen zijn door hagelstorm. De maatregelen nu zullen veel leed voorkomen. Ik duim voor beter weer!
Bertiebo zei…
Dat is helemaal niet leuk!!!! Ik zal ook even duimen met mijn vrolijk gelakte duimen!
Yova zei…
Het viel eigenlijk mee met de weer in Emmen. Mazzel...Het was zeker heel leuk om naar te kijken op de tv. Tompouce erbij genomen. Leuke plantjes heb je gekocht. Wij gaan morgen naar Oosteinde toe. Ook plantjes kopen voor de balkon. Niet alles. Volgende keer gaan weer terug naar oosteinde toe. Maar ik duim voor beter weer!! Fijne dag.
Lies zei…
Hoe fijn, zo bezorgd zijn!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Nou, dat is niet mis! Wij hadden er gisteren een heel klein staartje van, denk ik... pas in de middag. Toen begon het hier ook behoorlijk te waaien.