Doorgaan naar hoofdcontent

Schoon straatje

Eens in de paar jaar spuit Mart met de hogedrukspuit het terras wat daar ligt schoon. Het zijn ruwe stenen, gewoon hier uit de grond. Die worden op een geven moment vuil en er komt mos op. Maar nu is ons straatje weer schoon. Op het tweede terras ligt ook nog een deel met deze natuurstenen dus dat nam hij ook nog mee. Het gras is gemaaid, violen op tafel en nog een mand met violen op het bankje, het begint er al aardig uit te zien. Ik heb nog geen tijd gehad om de potten die nu nog achter de tuinmuur staan op te knappen en weer op het terras te zetten maar dat komt nog wel. Alles op zijn tijd.
 
Als je de eerste dag hier rondloopt schrik je altijd even van de wildernis en van wat allemaal gedaan moet worden. Maar als ik nu naar buiten kijk vanuit onze woonkamer en ik zie de tuin met de bloeiende kersenboom op de achtergrond ben ik al weer tevreden.

Net achter de tuinmuur staat een kleine sering, ik plantte hem verleden jaar. En nu staat de struik vol in bloei, hij is prachtig. Als ik daar van de week aan het wieden ben zal ik hem eens wat beter op de foto nemen. 

Reacties

Bertiebo zei…
Het ziet er goed uit!
Judy zei…
Ja, ziet er goed uit!
Sjoerd zei…
Ik heb hier gisteren het gras gemaaid, dan ziet het er ineens een stuk verzorgder uit. Mooi vind ik dat, een seringenboom, die zijn met goed snoeien redelijk in de hand te houden.
KnutzEls zei…
Dat is weer een heerlijke plek.
Emie zei…
Met een paar oogkleppen op de wildernis negeren en gewoon bij het begin beginnen. Ook mijn tactiek. Ziet er nu al weer netjes uit. Mooi dat de paarse sering zo goed bloeit!
En tevreden mag je zijn!
Wat is het al weer mooi bij jullie! Een hele klus steeds maar erg de moeite waard.
Ger zei…
Het is ook een hele overgang van balkon in Nederland naar grote tuin met terrassen op meerdere niveauverschillen in Frankrijk.
Net wat je schrijft:morgen komt er weer een dag.
Het rustige ritme van alle dag past ook beter bij het platteland.
Niemand zal dat beter weten dan jullie na al die jaren.Hier en daar ‘n boom met bloeiende kleurenpracht en vergezichten waar je stil van wordt,maakt van elke dag een tuinfeest.
Ziet er prima en mooi uit!
miekequilt zei…
Wat een heerlijk zitje. Ik zie een parasolvoet, dus ook in de zon zit je daar heerlijk. Ik geniet echt van jullie verhalen. Er valt veel te doen, maar daar genieten jullie van, super toch.
marga zei…
Een mooi schoon terras een prachtig plekje om te genieten.
Groeten
Marga
Lies zei…
Je paradijsje...!
Lie(f)s.
willy zei…
dat ziet er prima uit Marthy

groeten