Doorgaan naar hoofdcontent

Tuinwerk



Als ik morgens wakker word loop ik altijd direct door naar de badkamer om te gaan douchen maar eerst kijk ik even door het raam naar de tuin. En als ik dan net als gistermorgen onze kersenboom zo in het ochtendlicht zie staan pronken pak ik eerst even mijn camera, gooi het raam open en maak een foto. Hier krijg je toch nooit genoeg van.

Nadat ik alle potplanten nagekeken had en ze hier en daar een plekje had gegeven ben ik gisteren met wieden begonnen. Er staat heel wat klein spul in de border wat ik er beslist niet in wil hebben, dus op de knietjes dan maar. Ik had het al gemerkt  toen we hier begin februari waren maar nu gaat het nog beter, ik kan knielen met mijn knieprothese en dat is heel fijn als je van tuinieren houdt. Ik doe het voorzichtig, niet te lang achter elkaar en altijd een kussentje onder de knieën. 

Het lijkt al heel wat, mijn border maar toch moet er nog wel wat in gebeuren. Maar kleur is er al veel, dat komt natuurlijk door die grote plukken euphorbia. En door die kleine sering op de voorgrond. Verleden jaar geplant en wat ben ik er nu blij mee.

Hij kleurt van donker- naar lichtroze en hij reukt toch lekker. Telkens als ik de trap afloop naar de tuin komt die geur me tegemoet.

Mijn oude trouwe irissen staan nu ook in bloei. Dit zijn de eersten, ik heb verschillende soorten.

Ze laten je nooit in de steek en vermeerderen zich netjes. Van deze soort heb ik langs een hek een hele rij staan.

 
In de twee betonnen potten die aan iedere kant van de tuinbank staan heb ik dit jaar vetplanten gezet. In de oude potten die er jaren hebben gestaan had ik jaar in jaar uit vetplanten die de winter altijd netjes overleefden. Eens kijken of dat met deze ook gaat lukken.

Reacties

Anoniem zei…
Hallo Marty.

Elke dag geniet ik van jou blog. Reageren doe ik [bijna] nooit op blogs, maar nu moet het me tocht eens van het hart dat ik heel vel bewondering voor jullie heb. Wat een paradijsje hebben jullie gecreëerd. Nog een hele fijne tijd toegewenst in Frankrijk.

Groetjes van Brigit
Mevrouw W. zei…
Heel erg fijn dat het tuinieren lukt met je knie.
De tuin ziet er alweer mooi uit.
Bertiebo zei…
Dat je er zo van geniet... het spat gewoon van je blog!
Judy zei…
Geweldig, van je knie! En wat ziet het er al mooi uit in jullie paradijsje!
Wat super fijn voor je, dat je je geliefde hobby 'gewoon' kunt uitoefenen!
Emie zei…
Dat je met heel veel genoegen meteen naar buiten kijkt, snap ik helemaal. En oh, die irissen wat zijn die ook prachtig!
In de weer zei…
Dat van je knie is het fijnste om te lezen, maar ik geniet natuurlijk ook van de rest.
Hier zijn mijn irissen net uitgebloeid, maar dat zal wel aan het soort liggen, ik heb hele lage.
Bij onze zoon uit de tuin meegenomen en ze vermeerderen zich ook, maar niet supersnel.
Is natuurlijk niet zo erg, want onze tuin is niet zó groot.
Charlie zei…
Wat een pracht allemaal en die paarse irissen! Dat is iedere dag genieten.
willy zei…
een mooie tuin en die blauwe irissen geven er iets extra aan

prettige dag Marthy
Het is ook heel fijn dat je ons van jullie paradijsje laat meegenieten Marthy.
Ger zei…
Wat een geluk dat je nog steeds vorderingen maakt met herstellen van je nieuwe knie en je niet bij de 70% van de mensen bent
die met knieprothese niet of moeite heeft met knielen/hurken.Ik kan het beiden niet meer.Probeer het nog vaker na al die jaren,afgelopen dagen nog met bollenvelden vanuit kikkerperspectief fotograferen,lukt echt niet,hoor het de arts nog zeggen:houdt er rekening mee dat je niet meer zal kunnen knielen en hurken,niet alles is bling,bling met die knieprotheses.
Komt bij jou ook goed van pas bij het naar hartelust tuinieren.Alles werkt goed mee aan de mooie bloemen te zien en het zal ook daar steeds mooier en mooier worden met jou ‘groene vingers’
miekequilt zei…
Wat is het toch mooi bij jullie. Jullie werken er hard voor en dat geeft een prachtige tuin. Heerlijk dat uitzicht ‘s morgenvroeg.
Lies zei…
Wat een(bloemen)weelde! Een paradijsje!
Lie(f)s.