Doorgaan naar hoofdcontent

Opschoondag in Le Serret (1)

Ver van te voren krijgen we al appjes van Florence, de voorzitster van onze dorpsvereniging. Dat we echt niet mogen vergeten dat we op 10 april in en rond Le Serret paden gaan schoonmaken. Dus gehoorzaam als we zijn stonden we gistermorgen om half negen met ons tuingereedschap op de weg boven ons dorp klaar.

We waren maar met zijn achten. vier echtparen. Er werd een pad nagelopen wat we twee jaar geleden al flink opgeknapt hadden zodat we uit ons dorp een rondje konden lopen. Er werd hier en daar een overhangende tak weggezaagd en wat wilde braam weggeknipt. We gingen niet verder dan dit stroompje want daarna zijn het allemaal graspaden en die kunnen wel een keer met de bosmaaier gedaan worden. 

We daalden wat af totdat we een plek vonden waar we enigzins in de luwte konden staan, de wind was  ijskoud, niet echt aangenaam. Florence had koffie meegebracht, ik een zak Goudse stroopwafels en die gingen erin als koek.


Stenen genoeg hier in de Ardèche, grote en kleine. Ooit hebben we hier werkende vulkanen gehad en dat is te merken. Bijna iedereen heeft in zijn tuin wel een stapel stenen liggen die ergens van over zijn gebleven. 


We liepen terug het dorp in waar ook nog wel wat te doen was. Mart begon met het pad te maaien wat langs de broodoven naar Seignebelle loopt.

De vrouwen maakten het bassin langs het pad weer wat toonbaar. We gaan proberen kontakt te krijgen met de eigenaar van deze plek om te vragen of we het bassin mogen herstellen.

Ooit werden hier de kleren gewassen door de vrouwen van Le Serret.

Het is een prachtige plek die het waard is om weer in ere hersteld te worden.

Mart is al bijna aan het eind van het pad. Over een dag of wat laat ik zien wat er die dag nog meer gedaan werd. 

Reacties

Elizabeth zei…
Wat een goed dorpsinitiatief! Tja, jullie zullen hier geen dienst gemeentewerken hebben denk ik...
Het water voor het bassin kwam vroeger waarschijnlijk van boven naar beneden (smeltwater), maar waar is die loop van het water dan gebleven?
Het zou mooi zijn als er weer water in komt!
Judy zei…
Geweldig, zo samen. En dat bassin is het zeker waard om hersteld te worden. Goed plan! Vele handen maken licht werk!
Bertiebo zei…
Ongetwijfeld een heleboel, harde werkers die jullie zijn!
In de weer zei…
Er werd weer hard gewerkt.
Is het toch wel goed te doen voor jou ivm je knieën ?
Sjoerd zei…
Daar kunnen we hier nog iets van leren. Samen ervoor zorgen dat een stad of dorp er netjes uitzien, in plaats van de gemeente te bellen.
Emie zei…
Ben altijd weer onder de indruk van de saamhorigheid in jullie dorp. Dat bassin is ook echt de moeite waard om weer wat zichtbaarder te maken!
Gezellig en fijn zo'n werkdag samen. Lijkt me een pracht-initiatief om dat waterbassin te restaureren. Kan de eigenaar toch weinig op tegen hebben. lijkt mij.
Janny zei…
Fijn om zo samen te werken en je ziet gelijk resultaat!
willy zei…
met vereende krachten Marthy

ik had altijd gedacht dat Fransen het niet op buitenlandse eigenaars begrepen hadden

hier is dit du wel anders
miekequilt zei…
Heerlijk om samen buiten bezig te zijn.
Lies zei…
Niet te geloven, die samenwerking! Zó mooi!
En dan..., échte stroopwafels...
Lie(f)s.