Doorgaan naar hoofdcontent

Bollen en ballen

Zo gauw de kerst voorbij is wordt er voor onze supermarkt een grote tent opgezet en binnen twee dagen worden daar volop oliebollen en appelbeignets gebakken. Binnen de kortste keren staan de mensen er voor in de rij. Ik denk dat er zelfs mensen zijn die ze dagelijks komen halen.

Zo niet wij, we geven er niets om. Ik geloof dat ik ze ooit weleens een keer heb gebakken maar onze kinderen waren ook geen echte liefhebbers van oliebollen dus ik voelde de noodzaak niet. Maar vooruit, een appelbeignet gaat er wel in dus ik nam er gisteren twee mee. In mijn boodschappenkarretje had ik andere ballen. Een zakje bitterballen wel te verstaan, van Kwekkeboom natuurlijk, wij willen alleen de allerlekkerste.

Reacties

Bertiebo zei…
Je brengt me op een idee!
Annelies zei…
Nog nooit zelf oliebollen of appelflappen gebakken. We eten ze hier wel, maar te weinig om zelf aan de slag te gaan.
Judy zei…
Mijn moeder was de oliebollenbakker, en toen zij het niet meer kon nam ik het over. Maar allang niet meer gedaan. Ik geef er ook niet zo om. Ik ga er niet voor in de rij.
Emie zei…
Klein verschilletje tussen ons! Heb jarenlang zelf oliebollen gebakken maar nu met een open keuken begin ik er niet meer aan. Onze bakker verkoopt heerlijke oliebollen! Kroketten of bitterballen kopen we nooit.
In de weer zei…
Mijn moeder bakte altijd oliebollen, met oudjaar en met carnaval.
Wij waren er allemaal dol op. De gewone, zonder iets erin vind ik het lekkerst.
Ik heb ze hier nu besteld voor oudjaar. Bij een hele goede bollenbakker, want je wil wel lekkere natuurlijk.
Deze keer ook appelbeignets, want dat vind schoonzoon lekker, heb ik volgens mij nog nooit op, maar daar komt nu verandering in.
miekequilt zei…
Wij zijn ook geen oliebollen eters. Ik koop er meestal twee en twee appelflappen. Maar die bitterballen van jou lijken me heerlijk. Straks nog even meenemen met de laatste boodschappen.
Janny zei…
Ik ben ook meer van de bitterballen dan van de oliebollen, ik heb ze ook nog nooit zelf gebakken, ik eet er hoogstens eentje met oudjaar. Bitterballen hebben wij of van Kwekkeboom of van Van Dobben, in de airfryer gaat het gelukkig ook goed want een frituurpan hebben we al lang niet meer.
Ger zei…
Het is al eeuwenlang een Nieuwjaarstraditie om oliebollen te bakken,al heten ze in het begin oliekoecken.Waar is de tijd gebleven dat ik samen met de overbuurvrouw hier in het schuurtje op oudjaarsdag oliebollen en appelbeignets zelfs anananas beignets bakten voor zowat de hele straat.Ik kan tot op de dag van vandaag niemand die ze niet lust.Weet dat er wat ouderen zijn waaronder ik zelf die ze niet goed meer verdragen.Voor mij is een klassieke appelbeignet er eentje met gat er in van de appelboor en door eigengemaakt beslag gehaald.Heb er net een op van de AH en smaakte mij lekker ook zonder gat en van de bake-off-afdeling.
BIBA'S is lang geleden dat ik die at zoals de meeste snacks niet uit de friteuse.
Unknown zei…
Zo, dat is mooie reclame voor Kwekkeboom, banketbakker die vroeger toen ik nog in Amsterdam woonde, op 5 min. afstand zat. Maar ik vermoed dat het tegenwoordig allemaal fabrieks-bitterballen zijn. Ook niet slecht. En zowel mijn vader als mijn man bakten altijd oliebollen en appelflappen zelf, waren ze de hele dag mee bezig. Overigens iedereen een goed uiteinde en een hopelijk iets vreedzamer 2024.
Lies zei…
Zal sowieso smaken!
Lie(f)s.
Jolande zei…
Jasmine bakte altijd heerlijke oliebollen, maar ons is dat nooit gelukt.
Vorig jaar verkocht AH voor het eerst versgebakken en kant en klare oliebollen en appelbeignets en die hebben we toen geprobeerd.
Morgen gaan ze als het goed is in de herhaling.