Doorgaan naar hoofdcontent

Van dieren en bruggetjes

Eigenlijk had ik een drukke dag vandaag maar toch ging ik nog even lopen. Ik kwam net bij Suze, mijn masseuse vandaan en het lijf voelde zo goed en de zon scheen zo lekker dat ik even de polder in wilde. Bij een boerderij werd ik in de gaten gehouden door een mooi poezenbeest wat me rustig aan bleef staren terwijl ik een foto maakte.

Een ooievaar liep te stappen door een weiland, wel een stuk bij me vandaan maar met mijn lens uit en een hek waar ik op kon steunen kreeg ik hem aardig op de foto. Ik had hem al meer gezien de laatste weken maar als ik dan een foto wilde maken was de vogel al gevlogen.

Nog even en deze schuur is helemaal overwoekerd door de klimop.

Dit is het zesde bruggetje, die had ik al een paar keer genomen en ik voelde me zo goed dat ik doorliep naar de zevende.

Dit is dus de zevende. Zoals jullie gezien hebben zijn ze er in alle soorten en maten maar en zijn er maar twee waar je met de auto over heen kan en de volgende is er zo eentje en dat is tevens de laatste maar zover zijn we nog niet.

En deze heb ik ook al vaker gespot maar vloog ook telkens weer op. Een witte reiger, mooi zo in het zonnetje. Er zijn geloof ik vier soorten witte reigers maar de kennis hierover ontbreekt mij. Gewoon een mooie witte reiger, hoog op de poten. 

Reacties

Bertiebo zei…
Het wemelt hier in mijn buurt van de reigers. Maar een witte zie ik niet zo vaak. Wat een fraaie foto!
Sjoerd zei…
reigers vind ik mooie statige vogels. Ze hebben iets eigenwijs... Vooral zo'n witte. Die heb ik ook alleen nog maar van veraf gezien.
Charlie zei…
Mooie foto’s weer tijdens je “bruggetjesloop”!
Mooie foto`s en het gaat goed zo te horen met de "bruggetjes loop"!
Toch handig, als doelstelling, dat je die bruggetjes hebt.
Emie zei…
Met een goed lijf wandelen in een mooie omgeving, je ziet het geluk er aan af!
Goed gespot en nog altijd blij met je fototoestel, dat zo lekker kan inzoomen!
Mevrouw W. zei…
Je hebt alle dieren mooi weten vast te leggen.
Die poes vind ik echt een prachtbeest om te zien.
Ger zei…
Pluk de dag in een prachtige en zonnige omgeving,heerlijk!
Ik geniet alleen al van de mooie foto’s.
miekequilt zei…
Heerlijk dat je weer bijna normaal kunt lopen. En de omgeving leent zich er echt voor. De laatste foto vind ik prachtig.
Anoniem zei…
Poezen zijn echt geweldige beesten , hier zit er een bij de Jumbo. Als het mooi weer is gewoon lekker buiten in het zonnetje, maar nu het kouder is of als het regent probeert hij/zij lekker in de winkel te gaan zitten tot iemand van het personeel hem/haar ontdekt en dan word hij/zij buiten gezet. Wel zag ik dat iemand hem/haar een doosje had gegeven zodat hij/zij in ieder geval niet op de koude tegels hoefde te zitten. Johmar
Annelies zei…
Dat je nog maar heel veel bruggetjes zo lopend mag fotograferen, dat betekent dat het hartstikke goed gaat met je knie!
Bisou, Annelies en Ernest
Janny zei…
Heerlijk dat je steeds verder komt, de witte reiger is echt mooi.
Lies zei…
't Lukt je echt aardig!
Lie(f)s.
djaktief zei…
Ik heb even een paar blogs gelezen maar je hebt het niet makkelijk allemaal. Fijn dat je je kon laven aan het zonnetje en dat je wat steun hebt. Toitoi.
KnutzEls zei…
Die kat straalt tevredenheid uit, jij ook vast ook. Steeds een bruggetje verder.
Elizabeth zei…
Het zonnetje nodigde ook wel uit om een stukje te lopen! Altijd weer leuk om dan meteen foto's te maken, zeker als het je hobby is.
O ja, die bruggetjes... die kleintjes was ik alweer vergeten!