Doorgaan naar hoofdcontent

Klaasfonduen

Saar kwam gisteren een boterhammetje bij ons eten, haar school ging eerder uit omdat het Sinterklaasfeest was gevierd en de kinderen daarna allemaal eerder naar huis mochten. In groep zeven worden natuurlijk suprises gemaakt en dit had een vriendinnetje voor haar gemaakt, een poes. In het huis van onze zoon en schoondochter is kortgeleden een poesje komen wonen en voordat het beestje kwam was zo ongeveer iedereen in het dorp ervan op de hoogte zo vol was Saar van de komst van 'Sjakie'.

Opa en oma werden uitgebreid getrakteerd op verhalen over het Sinterklaasfeest. Andere surprises werden beschreven, de Sint was na bij de kleintjes geweest te zijn ook nog even in hun klas op bezoek geweest en ze hadden klassikaal twee boeken gekregen. Toen ze uitgekletst was wilde ze wel een paar boterhammen en terwijl ze die met smaak opat opperde ze dat we daarna wel even een paar spelletjes konden kaarten. Dat hebben we gedaan en we wonnen alledrie een keer.

Daarna ging ze met al haar spullen op de fiets naar huis. 's Avonds gingen ze niet kaasfonduen maar Klaasfonduen wat ze wel een grappige benaming vond. We hebben haar uitgezwaaid en gingen een rondje Bovenkerk lopen.

Reacties

Heerlijk, jullie zijn weer helemaal op de hoogte! Wat een leuke poezennaam!!
Judy zei…
Superleuk, zo'n geweldige kleindochter! Klaasfonduen... :)
Sjoerd zei…
Heerlijk toch zo'n kind.
Emie zei…
Wat een lekker spontaan kind is jullie Saar toch. Zo één op één met een kleinkind is extra leuk.
miekequilt zei…
Wat een gezellig bezoekje. Gezellig, zo'n kleinkind op visite, vol verhalen over het Sintfeest. En nu heeft ze een kat in huis, wat zal die geknuffeld worden.
In de weer zei…
Wat een heerlijk bezoekje van die spontane Saar.
Heerlijk kind, je blijft er jong bij zou ik denken.
Edward McDunn zei…
Leuk dat Saar zo uitkeek naar de komst van "Sjakie"
Gezellig hoor, ouderwets Sinterklaasfeest vieren.
Janny zei…
Gezellig zo'n bezoekje en zo ben je meteen weer op de hoogte van de laatste nieuwtjes.
Lies zei…
Fijne jongdame, fijne grootouders!
Lie(f)s.