Doorgaan naar hoofdcontent

Creatieve kapster

Om verschillende redenen is het altijd weer een feest om naar de kapper te gaan. Mijn kapster Lenny knipt mij al veertig jaar tot mijn volle tevredenheid, we zijn bijna vriendinnen en omdat er in haar kapsalon altijd weer wat leuks te zien is. Naast kapster is Lenny ook beeldhouwster en pottenbakster, veel van haar werk staat her en der in de kapsalon tentoongesteld. Maar ook haar kleine etalages zijn altijd zo leuk om te zien. Die rode tas op het hoofd van de Sint, hilarisch, hoe komt ze erop.

Ze moet wel een zolder vol stoffen en band hebben want altijd is deze pop weer ander aangekleed. Leuke hoofdbedekking deze keer.

In de Coronatijd heeft ze 55 van deze vazen gemaakt en verkocht, ik heb er ook een. Twee grote witte veren en een tak met pompoenen in de zwarte vaas ontlokte een klant de vraag of dit nog wel kon. Toen Lenny haar vragend aankeek zei ze dat dit toch Zwarte Piet moest uitbeelden. Tsja, inderdaad, het zou kunnen maar de bedoeling was het niet. We hebben er met zijn tweeën smakelijk om gelachen.

Reacties

Sjoerd zei…
Inderdaad, een zwarte Piet. Ik vind dat dat moet kunnen.
Anoniem zei…
Zwarte Piet moet kunnen.
Bertiebo zei…
Je kapster is een creatieveling (die mijter is geweldig), maar die klant ook!
Emie zei…
Die zwarte vaas met pluimen en lampionnetjes op een schoorsteenachtige sokkel doet toch wel heel erg denken aan de Piet die niet meer kan. De Sint vind ik geweldig.
Judy zei…
Geweldig, die creatieve kapster van jou!
KnutzEls zei…
Je kunt en mag er in zien wat je wilt. Geweldig!
Charlie zei…
Wat een ontzettend originele Sint en Piet! Applaus voor de kapster!
Edward McDunn zei…
Wat een creatieve kapster, leuk hoor!
Ger zei…
Kapsters,kappers en barbiers zijn over het algemeen creatieve mensen en dat komt bij jou kapster in meerdere opzichten naar voor.
Sinterklaas is een door haar bedachte leuke Sinterklaas en wat men nou in die vaas met veren en lampionnen wel of niet ziet of wil zien!?! Ik wil er graag een zwarte Piet in zien,hoe zwarter hoe liever dat is en blijft voor mij de echte Piet.
In de weer zei…
Mooi ook die pop in herfsttooi !
miekequilt zei…
Tja, het lijkt mij een echte Piet. Maar dat mag toch wel? Prachtig om hem samen met Sinterklaas te zien.
Lies zei…
Mooi, creatieve madam!
Lie(f)s.
Anoniem zei…
hier botsen de creatieveling en de middenstander. de laatste is immers altijd neutraal richting de klandizie.
Janny zei…
Leuk zo'n creatieve kapster. Nu je het zegt zie ik het ook, anders denk ik niet dat ik er een Piet in gezien had.
piekep zei…
wat akelig om al die reacties te lezen dat een zwarte piet toch moet kunnen. Dat we dat vroeger zonder slechte intenties dachten snap ik, maar ik zou denken dat we de afgelopen 10 jaar toch wel genoeg gehoord hebben om te snappen dat het toch echt om een racistische karikatuur gaat. Het feest kan net zo leuk gevierd worden met roetveeg pieten, leuker nog want minder kwetsend voor een grote groep.