Doorgaan naar hoofdcontent

Groen zonder ballen

Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik hou niet van kerstbomen. Toen de kinderen klein waren zetten we er wel eentje neer maar toen ze eenmaal uit huis waren werd het allengs minder, af en toe een kleintje met alleen wat lichtjes. En nu hier in het appartement ben ik er helemaal mee opgehouden. Dit is mijn kerstboom, een paar mooie takken met wat papieren hangertjes erin. Lekker simpel.

Onze kinderen voelen ook goed aan wat wij mooi vinden want dit prachtige kerststuk kregen we van zoon en schoondochter voor al het schilderwerk wat Mart bij hen doet.

Mijn kerststalletje zet ik wel altijd neer, dat is te danken aan mijn katholieke opvoeding. Ook bij ons thuis vroeger stond geen kerstboom, waar hadden mijn ouders die moeten laten in die te kleine kamer met al die kinderen. Zie je het voor je, vier stoeiende broertjes jonger dan ik, er was geen kerstbal heel gebleven.
Maar die kerststal was prachtig. Het grote dressoir werd er voor ontruimd en met een laag mos bedekt. Dan kwam de doos met beelden op tafel en mochten we er allemaal eentje neerzetten.  Er was een grote zelfgemaakte stal waar allerlei takken op kwamen te liggen, het was prachtig.

Dit allemaal onder de leiding van mijn vader, die was van het groen in huis dus ook van de kerststal, hij maakte er een pronkstuk van.

Deze ster kochten we in Deventer in een van die leuke winkeltjes. Fins fabrikaat, van heel dun hout en Mart heeft hem met veel geduld in elkaar gezet.

Vlak voor de kerst koop ik dan nog een paar witte amaryllisen met wat eucalyptus blad voor in een vaas en dan vind ik het kerstig genoeg in ons huis.

Reacties

Het ziet er daar heel gezellig uit. Fijne kerstperiode!
Sjoerd zei…
Je hoeft niet groots uit te pakken om het gezellig te maken. Dat laat je hier mooi zien.
KnutzEls zei…
Wij hebben ook al jaren geen kerstboom. Soms een slinger groen aan de trap, maar dit jaar is het zeer minimaal.
Judy zei…
Mooi allemaal! En heerlijk eenvoudig. Wat een mooie ster!
Elizabeth zei…
Ben ik blij te lezen dat ik niet de enige ben die niet van kerstbomen houd...
Ik vind het al zo snel druk worden in huis!
Zo'n prachtig kerststuk kan ik veel meer waarderen.
Anoniem zei…
Jouw kerstversieringen zijn ook helemaal mijn smaak, mooi door de eenvoud.
Wat een geweldig mooi Kerststuk heb je gekregen, daar heb je ook lang plezier van.
Groet,
Betsy
Emie zei…
Net als jij hou ik ook van eenvoudige versieringen. Als ik binnenkort mijn kerstvaas en tafelstukje laat zien, zijn er weer veel gelijkenissen. Alleen de kerststal ontbreekt hier.
miekequilt zei…
Mooi Marthy. Ook hier geen echte kerstbomen maar kaarsen en beeldjes in roze, groen, wit in de vorm van kerstbomen. Ik kan wel genieten van een boom, maar niet in ons huis.
In de weer zei…
Oh, wat een mooie ster !
Echt heel stijlvol en mooi!! Prachtig kerststuk met die sterrenlampjes. En mooi hoe je de traditie van thuis op je eigen manier voortzet. De ster heb je vast bij Blikfang gekocht..
Charlie zei…
Met kleinigheden kan je ook een fijne kerstsfeer maken! En de kerststal vind ik prachtig van wit porselein! Wij doen het ook op eenvoudige wijze en dan is het ook weer snel opgeruimd.
Ger zei…
De kerstfiguurtjes op ‘n deken van mos vind ik van een tedere schoonheid.
De bak met dennenappels en lichtjes echt sfeervol,
En die mooie ster is een blikvanger zonder licht te geven.
Hier ook geen kerstboom maar ben al wel bezig met zelf kerst decoraties te maken en kaarsen en waxine lichten branden hier het hele jaar door,binnen en buiten.
Grote kans dat ik er nog blogpost van maak.
Lies zei…
Kerstig mooi.
Lie(f)s.
@Pers is hier enkel sensatie, met véél toeschouwers. Dat lost niets op. Als wij 'zwart' dicteren, schrijven zij 'wit', dus... Onze naam is gemaakt..., ook bij al die hooggeplaatste pieten... (Nog steeds geen water...).
Marthy zei…
Jullie ook fijne dagen Michiel.
mooi Marthy! Ik neig ook naar die eenvoud, maar het is hier nog niet helemaal gelukt.
Anoniem zei…
Hier ook liever eenvoudig. Al die kerstmeuk in huis, ik hou er niet van. Bij het zien van die overvolle huizen denk ik altijd wat zullen die mensen blij zijn als het in januari weer weg mag. Beeldend verteld die dollende broertjes.
Lies
Janny zei…
Prachtige decoraties, zelf houd ik ook niet van kerstbomen, we hebben er al jaren geen gehad maar dit jaar wilde Aat er weer eens één, nu nog versieren.
bemar zei…
Ieder doet het op zijn eigen manier toch!