Doorgaan naar hoofdcontent

Nog geen Elfstedentocht op de fiets....

Om de dag fiets ik in de polders rondom Stolwijk. Ik ben begonnen met een rondje Bovenkerk wat 4.5 km was maar dat begon me al gauw te vervelen, dat landschap en die boerderijen had ik nu wel genoeg gezien. Ook merkte ik als ik eenmaal op de fiets zat het best lekker ging dus ik ging naar de andere kant van het dorp en stak de grote rotonde van provinciale weg over, wel lopend, op aanraden van de fysiotherapeut. Hier nam ik Benedenkerk, dat is een dubbele buurt en dan nog een groot stuk van Benedenheul, de enkele buurt die daarop volgt. Toen omgekeerd, boodschappen gedaan met de fiets en thuis gekomen had ik er 9 km opzitten. Verleden week ging Mart ook mee fietsen en toen hebben we twee keer vanuit Benedenheul een rondje Koolwijk gedaan en dat was ook 9 km. 

Gisteren stelde Mart voor om richting Bergambacht te fietsen en daar via Schoonouwen weer terug naar Stolwijk te gaan. Goed, zei ik maar als we op 6 km zitten en mijn knie voelt niet lekker gaan we terug. Terug gaan was niet nodig, het ging meer dan prima en thuisgekomen hadden we 12.5 km gefietst. Ik was er blij mee.

En dat niet alleen omdat ik meer kan doen maar ook om de vrijheid die het me geeft. Na bijna drie maanden in een kleine wereld te hebben geleefd geniet ik met volle teugen van de mooie polders om ons heen. Kijk ondertussen even goed naar de foto, de ruimte, de leegte. En dit is toch echt midden in de Randstad, ongelooflijk hè.

Een enkele fietser of wandelaar, meer komen we niet tegen op wat schapen en vogels na. Ik voel me een bevoorrecht mens om hier te mogen wonen.

Aan het water en de wolken is goed te zien dat er veel wind stond en die wind was koud. Maar we waren er goed op gekleed en hadden er weinig last van.

Overal in de polder wordt er al veel geknot en bij dit leuke joch bovenop een wilg die over het water hing stopten we even. Kan je wel zwemmen vroeg Mart aan hem en dat vond hij wel lachen. Mart wist dat hij een van de jongste uit een groot gezin is, die man van mij kent alle boeren uit de buurtschappen rond ons dorp. Dus hij vroeg de jongen om de groeten van de fietsenmaker te doen aan zijn ouders. Dat zou hij zeker doen.

Reacties

Judy zei…
Prachtig polderlandschap! En wat geweldig dat je al zo veel kunt fietsen! Ja, dat maakt je wereld weer groter. Geniet ervan!
KnutzEls zei…
Super, heerlijk weer die vrijheid.
Mevrouw W. zei…
Zo fijn dat het zo goed gaat en je wereld iedere keer weer een stukje groter wordt. Het is overal nat hè? Wij reden vorige week langs de IJssel en de uiterwaarden stonden helemaal vol water. Ook wel weer mooi om te zien.
Elizabeth zei…
Wat is het toch mooi hè... En je weet het ook zò goed vast te leggen op de gevoelige plaat!
Heerlijk dat je alweer zo'n stuk kunt fietsen!
Bertiebo zei…
Wat fijn, Marthy
In de weer zei…
Wat is dat toch heerlijk Marthy dat het zo goed gaat.
Prachtig heb alles weer vastgelegd.
Emie zei…
Ook A3 is onder de indruk van je prestaties. Heerlijk dat er zoveel vooruitgang is en je er lekker op uit kunt om mooie foto's te maken.
Sjoerd zei…
Inderdaad een mooie omgeving om te wonen. In dat opzicht heb ik hier ook niets te klagen. En zeker fijn om te horen dat het lekker gaat met fietsen. Wat ik begrepen heb is fietsen beter voor je knie dan wandelen.
miekequilt zei…
Wat een heerlijk stuk om te lezen. Fijn dat het zo goed gaat. Je steekt er veel energie in en nu komt het resultaat: geweldig!!
Janny zei…
Ik ben zo blij voor je dat je weer zo'n eind kan fietsen en daardoor je wereld kan vergroten! Heerlijk hè al die ruimte om je heen, daar kunnen wij hier ook zo van genieten.
Edward McDunn zei…
Wat fijn dat je dit weer kon doen, anders wordt je wereldje wél erg klein hè?
Annelies zei…
Goed nieuws. Wat fijn voor je.
Lies zei…
Blij dat het zo goed gaat! Blijf genieten!
Lie(f)s.
Wat fijn dat je steeds meer kunt. En extra genieten nu van het mooie landschap. Prachtige foto van die jongen in/op de wilg.
willy zei…
goed om lezen dat het steeds beter gaat Marthy

en knappe foto's van het polderlandschap

prettige dag
Ger zei…
Gelukkig maar dat jij zo snel herstelt van knie operatie en er steeds vaker op uit kunt.
Want als je de pech zou hebben dat het anders(lees slechter) verlopen was dan vermoed ik dat jij de muren op je af had zien komen.De een is verknocht aan de stilte en wijdse polder en de ander zou niet weg willen uit de drukke grote stad.
Geniet en koester wat je hebt! Voor mij is het een kleine wereld waar ik me in begeef en zal niet anders worden en dan moet je er ook mee leven,iets wat me steeds beter lukt in de afgelopen jaren en koester mijn herinneringen.