Doorgaan naar hoofdcontent

Hanzestad Deventer

Het leuke van zo'n WijnSpijs wandeling is dat je tussen het lopen door naar het volgende restaurant veel van de stad ziet. Zo leerden we Deventer beter kennen.

Deventer is één van de oudste steden van Nederland en was ooit een Hanzestad waar veel handel werd bedreven en daardoor een rijke stad, dat is aan de huizen wel te zien. Wat stadsschoon betreft kom je hier wel aan je trekken

Zicht op de Lebuinuskerk.

De Grote of Lebuinuskerk is een gotische hallenkerk aan het Grote Kerkhof in Deventer. In de middeleeuwen was het de hoofdkerk van de stad en een van de voornaamste kerken binnen het bisdom Utrecht.

Dit was het laatste restaurant wat wij bezochten, gevestig in een prachtig pand.

Hier nog een fraai lichtelement. We kwamen er nog eentje tegen, een groep rendieren maar daar brandde de verlichting helaas  niet van.

Het Havenkwartier van Deventer is een gebied waarin industrieel erfgoed, creatieve ondernemers, kunst en cultuur, horeca, bouwen en wonen gecombineerd worden met een nog werkzame binnenhaven. Het was de plek waar ons eerste restaurant stond en al wandelend daar in de buurt zagen we deze huizen, duidelijk allemaal naar vrij ontwerp gebouwd. Op een daarvan was op het dak een heuse container ingebouwd. We stonden er eerst wat vreemd naar te kijken maar daarna vonden we het eigenlijk wel leuk en slim. Goed geisoleerd heb je er een extra kamer bij.

Reacties

Sjoerd zei…
Ik vind het eigenlijk best een mooi idee, zo'n container. Het zou hier op het (plat)dak ook kunnen.
Emie zei…
Leuk om zo'n fraaie stad op deze manier te ontdekken.
Bertiebo zei…
ik heb echt zin om weer eens naar Deventer te gaan. En dat huis met die container vind ik super!
Judy zei…
Mooie foto's, Marthy! Die lichtobjecten staan door de hele stad. Zo jammer dat ik eigenlijk nooit in het Havenkwartier kom, ik vind die container super!
miekequilt zei…
Je maakt leuke reclame voor deze stad. Hij staat in de agenda om eens heen te gaan. En dan lekker eten in een van die leuke restaurants. Het huis zou goed hier in Almere passen. Daar staan wel vreemdere huizen.
KnutzEls zei…
Mooie stad om lekker rond te struinen
Janny zei…
Schitterend die oude panden en die container bovenop is grappig.
Lies zei…
Met een hapje en een drankje, zalig wandelen.
Tiny Houses worden wel eens in/van containers gemaakt.
Lie(f)s.
In de weer zei…
Schitterende oude panden, maar ook het havenkwartier heeft zijn scharme.
bemar zei…
Wij deden zo'n tocht eens in Gent tijdens de kerstperiode, heel leuk en lekker!