Ingrediënten 2 personen
- 1 Blikje tomatenblokjes
- 200 Gram half om half- of rundergehakt
- 1 kleine Courgette
- 1 Rode paprika
- 1 Ui
- 1 pot feta
- 1 Teen knoflook
Zout, peper, oregano of chilipeper en komijnpoeder
- 150 Gram couscous
Bereidingswijze
Ui pellen en snipperen. Courgette en paprika in blokjes snijden. In de wok olie verhitten en daar in de gehakt toevoegen en deze rul bakken, de groenten erbij en bakken. Teen knoflook fijn hakken en door het mengel roeren. Tomatenblokjes erbij.
Couscous in een schaal doen en er 250 ml kokend water bij schenken. Couscous 6 minuten laten wellen, af en toe even doorroeren met een vork. Op ieder pak couscous staan andere hoeveelheden aangegeven dus neem de aanwijzingen op het pak.
Verdeel de couscous over twee borden, schep het gehaktmengsel erop, snij de feta in blokjes en verdeel eroverheen.
Dit is ruim voldoende voor 2 personen.
Serveertip: Je kunt ook de couscous en de saus bij elkaar in de pan scheppen en alvast mengen voor het serveren.
- Ook lekker met gewone geraspte kaas
Voor mij is dit een echt zomerrecept want in die tijd heb ik volop courgette en paprika in de Franse moestuin. Kleine bakjes gehakt zitten altijd in de vriezer en ook potten feta staan op voorraad in de koelkast. Maar wij lieten het ons, ondanks dat het geen zomer was, verleden week goed smaken.
Hier kun je de recepten van de andere deelnemers lezen:
Reacties
Maar natuurlijk wil ik bij het zien van dit recept nog een keer een poging wagen...
Lies
Komt hier ook vaker op tafel maar dan niet met couscous maar met Risa no 74 van De Secco,lijkt op rijst maar is pasta,geeft niet dat korrelige mondgevoel van couscous.
Feta is ook iets dat ik altijd op voorraad heb.
In de lente en zomer (maar hier dus het hele jaar door) maak ik het graag met feta, erwtjes en abrikozen.
Met gehakt gaat het dus niet worden, maar op zich lijkt het me wel een lekker recept.
Lie(f)s.
Een lekker snel klaar recept is altijd handig!!!