Doorgaan naar hoofdcontent

Ardèche Vivant

We reden zondag vanuit La Voulte met zijn brocantemarkt richting Vernoux-en-Vivarais waar op een nabij gelegen kasteel een markt gehouden werd. Men noemde het een feest van goed eten en natuur in de Ardèche. 

Het is niet te geloven wat er in de noordelijke Adèche, een heleboel platteland met wat gehuchten en hier en daar een stadje, allemaal georganiseerd wordt. Sinds de valleiapp hier zijn intrede heeft gedaan krijg ik het nieuws over alle activiteiten op mijn telefoon, we kunnen onze weken er mee vullen. En vaak worden er daarbij  de mooiste affiches gemaakt. Deze is van Justine Chanal en die dame kan er wat van, kijk maar eens op haar website.

Het is inderdaad een oud kasteel geweest, totaal gerestaureerd of misschien wel in delen opnieuw opgebouwd. Een oude muur had men laten staan. Mart en ik vonden het wat te mooi, te strak.

Wat was er te doen? Men verkocht lokale producten, ambachtelijke bieren en er was een wijnbar. Je kon er lekkere hapjes eten en er werd van alles georganiseerd, onder andere pluk wandelingen, yoga sessies en kinderactiviteiten.

Wij zijn in de loop der jaren al vaker naar dit soort markten geweest en ik vind ze heel typerend voor de Ardèche. Altijd een beetje idealistisch en alternatief.  In de jaren zestig en zeventig was dit département een ontmoetingsplek voor hippies en iets van die sfeer is hier blijven hangen. 

Kruiden, smeerseltjes en nog veel meer. En potjes paté waar ik er vaak een van koop want die zijn heerlijk op een stukje brood bij een glaasje.

En mooie manden, allemaal handwerk, die hoewel ze prachtig zijn, ik niet meer hoef. Dit in het kader van dat ontspullen😉.

Reacties

Yova zei…
De eerste foto apart om te zien. Jullie krijgen te druk met activiteiten te doen. Manden is zeker mooi dat ze hun met handwerk hebben gedaan. ik hou wel van.... Mooie foto's. Veel plezier!
Judy zei…
Wel superleuk, een beetje hippie achtige sfeer!
Gezellige plekken om naar toe te gaan.
Wat leuk dat jullie geweest zijn. Niet heel erg druk, lijkt het?
Ik had 2 jaar geleden na een bezoek aan dit kasteel dezelfde mening als jij nu: de muren zijn nog iets te netjes en te gladjes. Wij houden van wat meer verweerde muren, hè.
In de weer zei…
Gezellig ziet het eruit en och dat kasteel, over honderden jaren kijkt men er toch weer met andere ogen tegenaan.
Bertiebo zei…
Wat leuk toch allemaal! En dat affiche is super. Ik ga eens even kijken bij de maakster
Emie zei…
Dat sfeertje spreekt mij ook aan. Het zijn heerlijke foto's!
miekequilt zei…
Heerlijk om rond te lopen. Mooie en lekkere spulletjes te koop. Wat heerlijk om dit soort markten te kunnen bezoeken.
Edward McDunn zei…
Dat kasteel is flink gerestaureerd, maar heeft daardoor wel zijn originaliteit verloren.
Ik ben gek op dat soort marktjes.
Elizabeth zei…
Wat een sfeertje..je foto's laten het goed zien. Ik zou me daar wel prettig voelen, denk ik.
Maar wat jammer van het kasteel. Wij noemen dit 'gelikt' en je ziet het ook wel bij oude boerderijen of huizen. Het originele is weg en het oogt 'namaak'...
Altijd leuk om te kijken op zo'n markt. Vind je iets leuks en koop je het, dan kan je er blij mee zijn. Als je niets koopt ben je vaak nog blijer :-) En iets dat je op eet of drinkt is altijd goed om te kopen.
Janny zei…
Wat een mooie affiche! Lijkt me leuk om daar rond te kijken, ook al koop je niets.
Lies zei…
't Leven daar lijkt wel een feest!
Lie(f)s.
KnutzEls zei…
Dat kasteel is me ook te glad. Maar die evenementen zou ik hier ook wel willen.
Jolande zei…
Ziet er wel gezellig uit en inderdaad een mooie affiche.
Het lijkt mij voor de organisatoren ook heel fijn dat die app er nu is. Het geeft bekendheid aan hun markten e.d. Deze ziet er heel goed uit, mooie locatie enmooie producten.
Onliemie zei…
Die Franse gezelligheid heb ik zoooooo hard gemist in Spanje. Ik geniet mee van achter mijn laptop. ;-)