Doorgaan naar hoofdcontent

Fietsroute Le Serret - Pranles- Le Serret

Onze vrienden die door Frankrijk trokken met hun caravan stonden aan het eind van de Eyrieux vallei in Sant Laurent du Pape op een camping en kwamen ons een dag bezoeken. Ze namen heerlijke vruchtengebakjes mee en bij de koffie werd er bijgepraat. Na de lunch stapten we op de fiets en reden we naar het gebied wat aan de andere kant van onze vallei ligt.

We volgden een fietsroute die ik zelf had gemaakt op Komoot.
Komoot is een navigatietool voor het vinden, uitstippelen en volgen van wandelroutes, fietsroutes, MTB-routes en hardlooproutes. Je hebt er een app voor op je telefoon en je kunt Komoot ook in de webbrowser gebruiken. Ik zoek mijn routes uit op mijn laptop. Die route volg ik dan tijdens het fietsen of wandelen op mijn mobiele telefoon. Het was de eerste keer dat ik zelf een route maakte, ik vond het niet eenvoudig maar het lukte uiteindelijk. Er zit nog veel meer in deze navigatietool wat ik nog moet gaan ontdekken.

Haverwege de route reden wij door onze vallei weer terug na eerst in Le Moulinon een ijsje gegeten te hebben. Dit fantastische lekkere ijs aten we bij de Terre Adélice, een mooie ijssalon die is geinstalleerd in een oude zijderupsfabriek aan de rivier de Eyrieux. Terre Adélice is door heel Frankrijk beroemd om hun goede kwaliteit ijs bereidt op ambachtelijke wijze. In de ijssalon heb je keuze uit ruim 143!! verschillende smaken. Ik moest dan ook even de tijd nemen om mijn keus te bepalen en het werd rabarber en vanille. Erg lekker!

Reacties

Bertiebo zei…
Goed zeg, dat je dat kan. Ik snap er niet veel van, maar dat ijsje begrijp ik heel goed!
Sjoerd zei…
Een handige tool, dan weet je in ieder geval al hoeveel km je gaat fietsen en of je ook afkortingen kan nemen
Judy zei…
Handig, zo'n site en app! Alleen al voor dat ijsje is het fietsen de moeite waard!
Emie zei…
Wat ziet het er heerlijk zomers uit! En wat zijn jullie toch sportief en ondernemend!
Mevrouw W. zei…
Wij stippelen ook altijd zelf onze wandelroutes uit. Eigenlijk is dat, naast het wandelen, inmiddels ook al een beetje een hobby geworden.
KnutzEls zei…
Dat ga ik ook eens uitvogelen. Leuk om zo'n route te doen. Jammer dat die ijsjes hier niet zijn. 🤗
In de weer zei…
Zelf routes maken is handig, Carel doet het ook altijd als we voor watertorens op pad gaan. Knap dat jij dat kan Marthy.
Wat is fietsen toch heerlijk hè, wij hebben gisteren en eergisteren ook weer twee mooie tochten gemaakt, want we profiteerden natuurlijk meteen van het mooie weer.
Vandaag poetsweer, moet ook ‘n keer gebeuren.
miekequilt zei…
Wat een leuke app. Ga ik ook eens uitzoeken. Jullie hadden een mooie fietstocht met een heerlijke afsluiting.
Janny zei…
Die app gebruiken wij ook wel eens. Heerlijk zo’n lekker ijsje na een lange tocht!
Ger zei…
Altijd handig wanneer jezelf de route kan bepalen en op je telefoon kan raadplegen onderweg.
Wanneer het tijdens vakantie nodig is kan ik wel eens auto en motor routes downloaden of vooraf kijken of bezoeken aan iets rolstoelvriendelijk zijn.Ook wel fijn wanneer je weet waar lekker ijs te eten,want de naam ambachtelijk wil niet altijd zeggen dat het lekker smaakt,dat weet je meestal uit ervaring.
willy zei…
Een bekende app die ik toch eens moet proberen Marthy

Prettige dag
Lies zei…
En weer zo'n heerlijk dagje!
Lie(f)s.
Knap, dat je iets kan met komoot. Is mij nog niet gelukt. De ijssalon komt me bekend voor!
Mooi toertje! Ik ben even gaan kijken op Komoot, maar vindt hem niet onmiddellijk terug. Heb je hem openbaar gezet? Groetjes
Marthy zei…
Er zat nog een klein foutje in aan het eind Michiel, dat kreeg ik niet goed dus ik heb hem niet openbaar gezet. Ik moet nog veel leren!