Doorgaan naar hoofdcontent

Ruim vijf kilo bessen

Dit is geloof ik de vierde bak met rode bessen die Mart heeft geplukt. Ondanks het koele weer en de nattigheidd doen onze bessenstruiken, zoals ieder jaar, het weer geweldig goed. 

De bessen worden afgespoeld en dan laat ik ze even uitlekken.

Daarna gaan ze de vriezer in waar al een kleine drie kilo in ligt. Dus dat wordt volgende week bessensaus maken. Komt goed uit want we zijn aan de laatste pot vruchtensaus bezig die we over de kwark eten als dessert.

Er zal nog een restantje rode bessen geplukt worden wat ik dan weer meng met de zwarte bessen die bijna rijp zijn. En dan staan er twee grote struiken kruisbessen die binnen een week ook geplukt moeten worden. Veel werk maar dat deert me niet, ik vind het altijd ontzettend leuk om te doen.

Reacties

Yova zei…
Bessen ziet heel goed uit. Het is zeker veel werk aan gehad om te plukken. Jullie hebben verlopig genoeg aan. Het doet goed!! Fijne dag.
Sjoerd zei…
Jam uit eigen tuin, niks mis mee... Maar je kan er ook wijn mee maken. Vooral met zwarte bessen.
Judy zei…
Oh heerlijk, bessensaus!
Emie zei…
Aalbessen zijn mij te zuur, zelfs als sap kan het me niet bekoren. Dus ik bewonder des te meer al het werk dat je er van hebt. Het ziet er overigens wel prachtig uit, zo'n schaal vol.
Mevrouw W. zei…
Dat ziet er goed uit en ik begrijp je helemaal: dit soort werkjes vind ik ook leuk om te doen.
Bertiebo zei…
Mooie foto's van iets dat ik niet echt heel erg lekker vind
KnutzEls zei…
Lekker werk, dat belooft lekker sap.
Janny zei…
Dat is nog eens een oogst, wij hebben één rode bessenstruikje en als ik er langs loop haal ik er af en toe wat besjes af, dat is het.
In de weer zei…
Herinnerd me aan de lagereschooltijd, we gingen dan bessen plukken bij de boer, om een zakcentje te verdienen.
Vind ze vers het lekkerst, mooie oogst Marthy.
Anoniem zei…
Hoi Marty
Misschien een idee.
Wij doen de rode bessen in de vriezer. Als de vijgen rijp zijn, maken we aalbessen-vijgenjam. Heel erg lekker en nergens te koop.
Suzanne, Les Valades Dordogne
Ger zei…
Oh heerlijk zo’n voorraad bessen aanleggen om sap/saus van te maken.
Rits jij de bessen later van de takjes of gaat het in zijn geheel in de koperen pan en door de zeef?
Jolande zei…
Oh wat lekker.
Julian stuurde van de week een foto, hij had de eerste bessen ook al geplukt.
Ik heb ze hier nog niet gezien, zal er eens op letten.
Ziet er weer heerlijk en jaloersmakend uit! Ben benieuwd hoe het fruit er bij ons bijstaat. Vrienden hebben in ieder geval al lekker van onze aardbeien kunnen snoepen. (met toestemming hoor😂)
Elizabeth zei…
Dat is een flinke hoeveelheid! Heerlijk om daar sap van te maken...
Vorig jaar heb ik 4 bessenplanten gepoot; de zwarte bessen doen het goed (ook al geplukt), maar 1 rode is dood gegaan en de andere ziet er ook niet zo mooi uit...
Ik wil er t.z.t. jam van maken met een mixje van fruit.
Marthy zei…
Suzanne, wat een goed tip. Vijgen genoeg hier en deze smaakcombinatie is helemaal nieuw voor me. Dank je wel.
Marthy zei…
Ger, ze gaan met steeltjes eraan uit de vriezer in de pa, koken tot alles zacht is en daarna door de passe-vite.
Lies zei…
Wat een luxe! En ik sta hier (zo gelukkig!) me een handjevol bessen...
Lie(f)s.
Marthy zei…
Het sap meng ik daarna vaak met aardbeien en/of frambozen om jam te maken, Elizabeth.
Vroeger bracht mijn vader ook ladingen bessen naar binnen. Wij moesten dan helpen de bessen van hun steeltjes te ontdoen. Met een vork.
Margriet zei…
Goeie oogst, heerlijk bessensap!