Doorgaan naar hoofdcontent

Amsterdam Light Festival 2018

Al anderhalve week hadden we een soort hotline met vrienden van ons over het wel of niet gaan naar het Light Festival. De plannen waren al eerder gemaakt maar het weer hè. Verleden jaar liepen we in de regen tijdens dit evenement en we wilden het nu graag droog houden. Na een telefoontje gisteren van onze vriend die het weerbericht uitvoerig bestudeerd had besloten we het erop te wagen en verdraaid, het was de hele avond droog wat het fotograferen toch wat makkelijker maakt. We begonnen met de landexpositie van de kunstwerken op het Marine terrein bij het Scheepvaartmuseum. De strepen op het water voor het museum gebouw zijn van langsvarende rondvaartboten die cruises maakten langs de kunstwerken.

Ja, en nu verwachten jullie een mooi verslag van de lichtkunstwerken. Nou, daar kan ik kort in zijn, het viel tegen. Wat een verschil met verleden jaar. Er stonden er daar op het terrein wel aardig wat maar de meesten waren in onze ogen het bekijken niet waard en al helemaal niet om te fotograferen. Het was er ook niet echt druk, je zou veel meer mensen verwachten.  De poezen waren wel leuk, die trokken de aandacht.


 En dit kunstwerk was ook mooi, zeker met de achter liggende gedachte.

Het prachtige zicht vanaf deze plek op het verlichte Nemo Science Museum maakte nog wat goed van de land expositie. Maar....er was ook nog een waterexpositie langs de Amsterdamse grachten en met vier goed wandelaars en droog weer moet dat ook nog te doen zijn. Daar laat ik morgen wat van zien.
Reacties

Jammer hè? De plek op het Marineterrein alleen al is zoveel minder, maar de lichtwerken vielen ons ook tegen. Vanwege het weer heb ik weliswaar maar de helft gezien, maar ik voel niet de behoefte om nog eens te gaan.
Jammer dat het tegenviel, maar wat je laat zien vind k wel mooi. Ik twijfel ook nog steeds om te gaan, wat je zegt, die regen steeds....
Marthy zei…
Heel jammer, Jeanne, het haalt het niet bij verleden jaar en volgens onze vrienden bij het jaar daarvoor.
Marthy zei…
Ondanks de tegenvallende kunstwerken troffen we het gelukkig met het weer.
Sjoerd zei…
Ach de weinige foto's zijn in ieder geval de moeite waard.
In de weer zei…
Nou Marthy, dat wat je laat zien heeft wel wat hooren ach, je hebt zowiezo een frisse neus gehaald.
Marthy zei…
Ja, we hebben in ieder geval lekker lopen te wandelen in Amsterdam.
Marthy zei…
Echt slechte foto's gaan bij mij de prullenbak in, Sjoerd.
Anoniem zei…
Mooie beelden!!
Wij hebben dit jaar weer de Amsterdam Light Walk gelopen, ik vond het ook erg tegenvallen, daarnaast regende het fors, hetgeen een paar mooie plaatjes opleverde!
Desalniettemin, kijken we toch terug op een gezellige avondwandeling met elkaar en blijft de stad altijd geweldig.
Groet,
Marrian
Marthy zei…
Het blijft een geweldige stad om zo'n avondwandeling te doen, Marrian.