Three billboards outside Ebbing, Missouri

Dochter Floor had nog twee vrijkaartjes voor de Pathé bioscoop en er draaide op het ogenblik een film die we graag wilden zien. Dus toen we maandag een nachtje in Brabant sliepen zijn we in Eindhoven, na eerst daar lekker gegeten te hebben, naar de film geweest. Three billboards outside Ebbing, Missouri, een soort westernkomedie met galgenhumor. Het volgende haalde ik van internet: Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.

Eigenlijk zit je in deze film doorlopend tussen een lach en een traan. Niet voor niets sleepte Frances Mc Dormand een Golden Globe binnen met haar rol als agressieve moeder. Wat speelt die vrouw goed, ze heeft zo'n expressief gezicht en ze durft onsympathiek en onaantrekkelijk te zijn. De meest opvallende rol is misschien wel die van Sam Rockwell als het domme poltiehulpje Dixon die de regels van de wet geregeld aan zijn laars lapt. Wij vonden het een verrassende film, zeker aan te raden.  

       

Reacties

 1. Je kan echte pareltjes zien in zo'n filmhuizen, wij gingen er vroeger vaak naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij gaan altijd naar een filmhuis Rob maar deze film zagen we in een bioscoop. Je hebt wel gelijk, in het filmhuis zie je meestal de echte pareltjes.

   Verwijderen
 2. Lekker een paar dagen weg, film, heerlijk eten, museum. Genieten is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is goed bevallen, Toos. Doen we volgend jaar weer, hebben we gezegd.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.