Sneeuw in de Ardèche

Vrijdagmorgen mailde Annelies van 'Wonen in de Ardèche' ons dat het weer begon te sneeuwen. Zij wist dat wij zaterdagmorgen zouden vertrekken naar ons Franse huis en waarschuwde om de weerberichten in de gaten te houden. Toch nog even goed op gelet dat we de sneeuwkettingen wel meenamen en gisterenmorgen vroeg gaan rijden. Een voorspoedige reis zonder problemen en zeker geen sneeuw, ook niet in de Ardennen, wat we daar toch vaak zien 's winters. Maar bijna aan het eind van de reis, terwijl we nog op de Autoroute reden was al te zien dat in de bergen van de Ardèche sneeuw lag. Nadat we boodschappen gedaan hadden in Privas en hoger kwamen troffen we deze mooie winterse wereld aan. Ik nam gauw een paar foto's, de zon was nog niet onder.Wij zitten hier op 650 m hoogte en bij ons in de vallei ligt geen sneeuw maar vanmiddag zijn we even naar Col de Croix de Ferrières op 938 m gereden om te wandelen en daar lag genoeg. Op de foto hierboven het gehucht Issamoulenc-Église met zijn mooie kerkje. Op de achtergrond het massief de Vercors wat tot de Voor-Alpen behoort.

Door de laag sneeuw is prachtig te zien hoe de terrassen tegen de hellingen opgebouwd zijn. Dit is een paar eeuwen geleden door mensenhanden gedaan, wat een werk moet dat geweest zijn.


Reacties

Emie zei…
Wat zit je dan ineens weer in een totaal andere wereld, zeg. Veel plezier en mooie wandelingen gewenst.
KnutzEls zei…
Prachtig! Genieten...
Bertiebo zei…
Afwisselend leven
Annelies zei…
Bijzonder toch hè, dat ook al zitten we dicht bij elkaar, de weersomstandigheden zo verschillend kunnen zijn. Ik ben blij dat jullie tijdens de rit naar de Ardèche geen last van de sneeuw hebben gehad en dat jullie nu heerlijk al wandelend ervan kunnen genieten, want het blijft wel schitterend hè, zo'n witte wereld!
Marthy zei…
Na het grauwe weer wat we in Nederland bijna de hele winter hadden is dit heerlijk, Annelies. Wit en zon, wat een weelde.
Pippa's Hus zei…
Wat een gelukje hebben jullie! Ik zou zo graag wat sneeuw en vorst willen ipv steeds maar die regen en wind.... XX Esther
Fijn dat jullie autorit goed verlopen is!
Heelhuids aankomen is toch het belangrijkste.
En meteen de wandelschoenen ondergebonden. Groot gelijk. Kun je ons weer trakteren op mooie foto's (-:
Mooi Marthy,
Geniet ervan!
Sjoerd zei…
Ik zou willen dat we konden ruilen...
Wat heerlijk nog even op 'wintersport'!
Marc Dufraing zei…
Dat is genieten van de winter in het zuiden! Begint jullie "franse leven" altijd zo vroeg in het jaar? Als de zon wil schijnen zal ze zeker sterker zijn dan hier in het noorden. Ik vertrek pas half maart naar het zuiden en benijd jullie dus al wel wat.
Marthy zei…
Dit is onze wintervakantie, Marc. Wij blijven hier twee weken. Een beetje snoeien, wat wandelen, wat rommelen en vooral genieten van het weer als dat meewerkt. Op dit moment weer strak blauw, heerlijk.
Marthy zei…
Vandaag alweer de zon aan een blauwe hemel, Sjoerd, ik begrijp dat het jaloersmakend is.
Marthy zei…
Ja, dit is wel wat anders dan platte polders met een grauwe lucht er boven.
Mooie foto's ! ziet er prachtig uit in de sneeuw. Lekker genieten weer daar.
Marthy zei…
We gaan ook nog even zuidelijker kijken deze week, Koos.
Jullie in de sneeuw, wij weer thuis. Veel winterplezier daar in de Ardèche!
Marthy zei…
Bij jullie lag wel wat meer.
Elizabeth zei…
Jullie zijn weer in je andere leven gestapt! Het is toch net een sprookje...
Adembenemend mooi!
En ik zie een paar bekende plekjes, hoe leuk is dat...
Groetjes, Elizabeth
Oh Marthy wat mooi!!!!
Ohhh prachtig om te zien, ben gewoonweg jaloers ;o)