Recycling

Gisteren ging de kerstboom de deur uit. Mijn kinderen vonden het een miezerig ding, zielig waren de woorden van mijn dochter. Ja, ik was een beetje laat met beslissen of ik er nu wel of niet eentje zou neerzetten en dan heb je niet veel keus meer. Soit, de kleinkinderen en ik waren er tevreden mee. De beeldjes van de kerststal rusten weer voor een jaar in het vloeipapier en verder zit alle prullaria die met kerst te maken heeft, en dat is bij mij niet veel, weer in een doos die inmiddels op zolder staat. Toen ik vanmorgen in de hal kwam zag ik dat ik nog iets vergeten was, de kerstkaarten. Die hangen altijd langs de trap naar boven. Er zaten weer veel mooie zelf gemaakte kaarten bij. De twee schoonheden op de onderste foto verhuizen naar het prikbord op mijn werkkamer. En de rest van de vele kaarten want dit was nog niet alles op de foto, ga ik bewaren. Ik loop al een paar jaar met dat idee, volgend jaar wil ik er  echt iets mee gaan doen. Een soort hergebruik van kerstkaarten dus. Wat en hoe ik dat ga doen weet ik niet maar ik heb nog een heel jaar, wat een weelde, om dat te bedenken. 


Reacties

 1. Wat een eer, dat 'ik' op je prikbord mag. Ik ben benieuwd wat je gaat maken van de kaarten, een tante van mij doet dat al jaren, recycling van kerstkaarten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze kleinkinderen krijgen vaak van klasgenootjes kerstkaarten. Ik geef hen elk jaar een stapeltje oude van ons waarvan ik het tekstdeel heb afgeknipt. Ik ben er voor hoor, een tweede leven van al dat kostelijke drukwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ieder jaar als ik er mee in mijn handen sta vlak voor het weggooien denk ik 'wat zonde'.

   Verwijderen
 3. Wat leuk, ik mag ook op je prikbord. Het was leuk om weer kaarten te maken. Binnenkort komt er een vervolg op mijn blog.
  Ik heb wel een oude kaarten in stroken gesneden en doorelkaar weer aan elkaar geplakt. Was erg leuk. Misschien iets voor volgend jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind kerstkaarten te mooi om weg te gooien. Ik spaar ze dan ook al jaren en vouw er doosjes van. Dit jaar ben ik helemaal door de kerstdoosjes heen, dus ik kan mijn voorraad weer aanvullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk is het om op te ruimen na de feestdagen! Met de bezem er door, denk ik dan...
  Wat een prachtige kerstkaarten zitten er tussen. Ik bewaarde ze vroeger bijna allemaal, maar nu wat meer selectief. Je kunt ze echt op leuke manieren hergebruiken; via internet zijn er volop ideetjes te vinden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga aan het eind van dit komend jaar vroeg genoeg zoeken, Elizabeth.

   Verwijderen
 6. Ik geef de kaarten (exclusief stuk met de persoonlijke tekst) aan mijn hulp, zij maakt er weer nieuwe kaarten mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik geloof dat er veel mensen zijn die wat doen met die vaak prachtige kaarten.

   Verwijderen
 7. Heel, heel logisch dat beide kaarten een ereplaats krijgen op je prikbord. Die recycling staat me wel aan. Het is zowel milieuvriendelijk als creatief. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ho ho, niet op de zaken vooruit gaan lopen, Kakel, daar word ik zo onrustig van;-)

   Verwijderen
 8. Mooi is dat, hergebruiken! Ik bewaar ook van alles, maar moet er wel tijdig aan denken anders is er weer een jaar voorbij. Daarom heb ik nu een opberg box met kerstpostknutselspullen gevuld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat lijkt me een leuk idee, hergebruiken van kerstkaarten. Moeten we op het www ook gaan doen, hergebruiken van space...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ze gaan hier allemaal bij het oud papier. Ben ik nu erg slecht? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk niet, dat gingen ze voorheen bij mij ook altijd.

   Verwijderen
 11. Mooie verzameling kerstkaarten!
  Ik bewaar ze ook zeker altijd. Ze hergebruiken lijkt me een goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.