Van Elburg naar buiten

We moeten steeds verder rijden om een stuk van de route van het Zuiderzeepad op te pakken. We hadden gisterenmorgen bijna twee uur nodig om naar het eindpunt Genemuiden te rijden. Daarna parkeerden we een auto aan de rand van Elburg en liepen de stad in. Een van de eerste huizen die we zagen vond ik zo mooi dat ie meteen op de foto ging. Wat werd er in de tijd dat dit gebouwd werd nog een aandacht aan een huis besteed. 

Elburg is een vestingstad wat goed te zien is aan de vestingwallen en stadsmuren. Het was ooit een van de Hanzesteden dus de stad heeft een rijke historie.En eenmaal weer buiten het stadje zien we weer mooie oude boerderijen en een prachtig landgoed, Huize Morren wat door de huidige eigenaar gerestaureerd wordt.
Na al dit moois wil ik toch ook nog even deze bouwval laten zien. Terwijl ik de foto aan de voorkant nam (hierboven) keek de mevrouw van het woonhuis wat bij deze schuur hoorde me door haar raam  vernietigend aan. Als blikken hadden kunnen doden hadden jullie nooit meer iets van me gehoord.


Reacties

 1. Ha, ha. Je had tegen die mevrouw kunnen zeggen dat ze enorm wabi sabi woont. Gaat ze vast vriendelijker kijken. Mooie foto's hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wabi Sabi staat voor de kunst om het mooie te zien in het onvolmaakte. Het is een Japans begrip wat ik even op moest zoeken hoor Emie. Tsja, of die mevrouw dat ook zo ziet, ik betwijfel het.

   Verwijderen
 2. Geweldig Marthy. Net of je in Frankrijk bent toch, daar maak je regelmatig zulke foto's. Maar je ziet het, verval is overal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. schitterend die laatste twee foto's. Trouwens de anderen ook, daar niet van, maar ik hou van die bouwvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had dat mens toch mooi ruzie met mij gekregen!
  Die stadspoort is prachtig. Je ziet dat-ie oud is, daar houd ik van.
  Het contrast tussen het "kasteel" en de foto eronder kan niet groter. En dan kijk ik toch veel liever naar de foto van de bouwval...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker hè Kakel, zo'n bouwvalletje. Ik vind het altijd een buitenkansje om ze voor de lens te krijgen.

   Verwijderen
 5. Mooi om te zien Marthy!
  Je neemt ongevraagd foto's van het eigendom van die mevrouw, dus ik kan mij iets bij haar blik voorstellen. Waarschijnlijk is zij niet trots op hoe het erbij staat, maar daar zullen redenen voor zijn. Voor haar zal het confronterend zijn misschien en mensen kunnen nogal eenzelvig zijn in bepaalde streken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begreep haar gedachtengang wel hoor Ageeth maar de schuur stond pal aan de openbare weg dus ik voelde me niet erg bezwaard om er een foto van te nemen.

   Verwijderen
 6. Oooh dat eerste huis, daar wil ik wel in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dan wordt het dringen want ik wil er ook wel in,

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.