Mensenhandel

Mensenhandel is, op de handel in drugs, wapens en dieren, de meest lucratieve handel ter wereld en daar gaat dit boek over. De zoetsappige titel van het boek dekt zeker de lading niet. Het is een verhaal over kinderprostitutie en mensenhandel, een wereld waarin veel geld omgaat maar waar je maag van moet omdraaien als je beseft dat het op grote schaal in de wereld gebeurt.  

Als door een wonder ontspringen twee zusjes de tsunami van 2004. Radeloos gaan ze op zoek naar hulp en denken die te vinden in een vriend van hun vader maar die brengt ze in verkeerde handen. Voordat ze beseffen wat er gebeurt belanden de meisjes in de gedwongen prostitutie, een niets ontziende keiharde wereld waar geen rekening wordt gehouden met het feit dat er hier om kinderen gaat. Alles draait om geld, veel geld. Als een Amerikaanse jurist een sabbatical opneemt, besluit hij zich te storten in deze wereld en komt zo op het spoor van de twee zusjes. De zoektocht leidt langs Mumbai, Parijs en Amerika, de spanning loopt op en op het moment dat de zaak lijkt verkeken, komt er een lichtpunt.
Corban Addison, de schrijver van dit boek is naast auteur ook mensenrechtenactivist. Het is haast onvoorstelbaar dat zulke onmenselijke, barbaarse dingen vandaag de dag werkelijk gebeuren, soms regelrecht voor onze eigen ogen maar onzichtbaar omdat we het niet verwachten en niet willen zien. Het boek is een pluim voor mensenrechtenorganisaties die geweldig werk verrichten, ook al is het soms maar een druppel op een gloeiende plaat.

Reacties

 1. Die druppel, ook al is het een druppel, is de moeite waard. Zo las ik net dat er in de cacaoplantages zoveel ontvoerde kinderen gedwongen werken. Vanaf nu eet ik enkel nog Tony's chocolade. En ik weet ook dat ik alleen dat niet kan verhelpen, maar alle kleine beetjes helpen. Lijkt me een boek dat ik ook wel zou willen lezen. Wordt genoteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat gebeuren er toch een afgrijselijke dingen in deze wereld, onze wereld.

   Verwijderen
 2. Er gebeurd veel in de wereld waar wij niet eens aan kunnen denken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Af en toe lees je of zie je dingen op televisie waar je verstand bij stil staat. Wat leven wij toch in een beschermd wereldje.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.