Doorgaan naar hoofdcontent

Le salon d'Ann. Sophie

Onze Belgische vriend Andre was laaiend enthousiast over een restaurantje in Aubenas en wij wilden daar ook wel eens gaan proeven. Zij hadden goede vrienden op bezoek die wij ook al kenden van vorige bezoeken dus we besloten met zijn zessen te gaan en daar rond het middaguur te eten. We waren vroeg dus we kuierden eerst nog even door de mooie stad Aubenas.

 Deze deur werd zo te zien al eeuwen niet mee gebruikt, het huis leek me ook onbewoond maar er werd nog wel post bezorgd. 
Jeetje, kwam ik al weer zo'n leuke kinderwagen tegen. Misschien volgende week weer een, ik zal er op letten, dan is drie maal scheepsrecht.



Dit was het restaurantje waar wij aten, de eerste indruk zei mij al dat het goed is. Het heet 'Le salon d'Ann. Sophie' en eigenlijk is het geen restaurant maar een salon de thé. 
Op een groot bord krijg je een voorgerecht, een tussengerecht, een bakje met een groentesoufflé (overheerlijk) en in het zwarte pannetje gestoofd konijn met nog wat verschillende groenten. Links boven verse kaas met een frambozensausje. Het lijkt allemaal klein maar ik had er meer dan genoeg aan. 

 We konden ook nog een nagerecht nemen maar dat deden we maar niet, we namen koffie en een van ons thee wat zo leuk opgediend werd dat ik er even een fotootje van moest nemen. 
De koekjes die we bij de koffie en thee kregen waren ontzettend lekker.
Volgens onze vrienden is hier het vieruurtje met profiteroles zo lekker dat je daarna thuis niet meer hoeft te eten.
Ik voel sterk de behoefte om dat snel uit te gaan proberen


Reacties

Ziet er allemaal heerlijk uit. En ik zou dat ook snel gaan uitproberen, dat 4-uurtje.
anja zei…
Dat heet leven als God in Frankrijk, genieten!
Onliemie zei…
Kan niet anders dan geweldig lekker zijn. En dat deurtje! Zo typisch Frans. Wat zou dat bij ons snel vervangen worden en toch vind ik dat hier wel leuk.
KnutzEls zei…
Alleen om dat leuke kopje zpu je nog een keer gaan proeven.
Bertiebo zei…
Ik begrijp die behoefte helemaal!!!
Mirjam zei…
Zijn wij vorig jaar niet ook in Aubenas geweest tijdens dat muziekfestival?
Jeetje wat ziet die lunch er verrukkelijk uit, je krijgt er spontaan trek van en ik heb hier net mijn ontbijt achter de kiezen.
Geniet van jullie zondag,
Liefs,
Mirjam
Ageeth Mooij zei…
Intrigerend, die oude deuren. Prachtige foto's Marthy en dat eten wil ik ook!
Leuk adresje om te onthouden!
Sjoerd zei…
Dat ziet er lekker en gezellig uit, daar zou ik zo willen aanschuiven.
miekequilt zei…
O, dat ziet er heerlijk uit. Fijn, zomaar een nieuw adres erbij!
Marthy zei…
Klopt Mirjam, we waren er met het Fête de la Musique. Dit jaar zijn we niet geweest, het viel samen met de Ardechoise, jammer.
In de weer zei…
Leuk hè Marthy wanneer eten ook mooi wordt geserveerd. Ik kan daar dan dubbel van genieten. Zou er ook weer snel teruggaan als ik jullie was.
Marthy zei…
Dit was gewoon een plezier om naar te kijken, Toos.
verhaalpad zei…
WAT EEN PRACHTIGE FOTO'S VAN EEN MOOI STADJE!