Doorgaan naar hoofdcontent

Vlindersoorten


Wij ontbijten meestal op het laagste terras waar veel vlinderstruiken staan. Geweldig om te zien hoeveel verschillende vlinders daar rondfladderen en niet zo weinig ook. Hierboven een Distelvlinder en op de foto hieronder een Purperstreepparelmoervlinder.


Zoals altijd veel Koningspages, in Nederland vrij zeldzaam. En de vlinder hieronder is een Keizersmantel.



De bloemen van de vlinderstruik zijn zo groot dat er vaak meerdere vlinders tegelijk op zitten. Hierboven de Dagpauwoog en onder weer een Distelvlinder.

Het lukte me tot nu toe niet om een wit vlindertje op de foto te krijgen, die zitten geen moment stil. Dit is een eerste probeersel, ik denk dat het een Koolwitje is.


Reacties

Prachtige serie, Marthy!
Ageeth Mooij zei…
Wat een feest om zoveel (soorten) vlinders van dichtbij te kunnen zien! Mooie foto’s Marthy!
miekequilt zei…
Wat een mooie mooie struik met prachtige vlinders !
KnutzEls zei…
Dat hun voorouders rupsen zijn, neem ik op de koop toe. Veel te mooi om te vergiftigen!
Marthy zei…
Weinig last van de rupsen, Els. alleen die van het koolwitje. Maar we gooien gewoon een net over de kolen.
Mooi zoveel verschillende te kunnen zien in je tuin. De Koningspage zag ik in Frankrijk, ik kende die vlinder helemaal niet.
Emie zei…
Ook hier is het een vlinderfeest maar ik ben niet zo'n goede fotograaf als jij! Prachtige foto's.
In de weer zei…
Wat een pracht !
MarijkeO zei…
Mag ik je op weg helpen met de namen: bovenste is een Distelvlinder geen Kleine Vos; de eerste parelmoervlinder is een Purperstreepparelmoervlinder; na de Koningspage komt een Keizersmantel (de tweede parelmoervlinder); onder de Dagpauwoog weer een Distelvlinder. Fantastisch zo'n verscheidenheid aan vlinders. Bofkonten zijn jullie!!
Bertiebo zei…
Prachtige foto's Marthy
Schitterend, wat een vlinderweelde. Groetjes
Sjoerd zei…
Ik zie op de onderste foto eerder een geeltje, maar fijn dat ze het daar nog allemaal goed doen. Mijn vlinderstruiken zijn nog echt jong, pas in de lente geplaatst. Die moeten nog even.
Ivy zei…
Onze dit jaar geplante vlinderstruik trekt ook best al wel veel vlinders, maar wij kunnen niet tippen aan die mooie van jullie. Prachtige foto's ook.
Vlimbouter zei…
Natuurpunt in Vlaanderen houdt dit weekend zijn vlindertelweekend. Jammer dat jouw tuin in Frankrijk zit, je zou een record aantal vlinders tellen.
Marthy zei…
Marijke, bedankt, ik twijfelde hier en daar al wel een beetje. Ik ga het verbeteren, kan ik het nog eens nakijken.
Jan uit Perth zei…
Wat een pracht en praal, die foto's. Bovendien zul je met "Purperstreepparelmoervlinder" in het geval van Scrabble ook best scoren, Marthy!
Wij hebben ook behoorlijk veel vlinders in de tuin. Ik heb echt het idee dat het er dit jaar veel zijn. Of misschien let ik er gewoon meer op.
Marthy zei…
Moet toch maar weer eens gaan scrabbelen, Jan;-)
Marthy zei…
Het zijn er hier in ieder geval heel veel, geweldig om te zien.
Marthy zei…
Haha, ik zou niet uitgeteld raken, Lut.
Machtig mooi!
Onze voortuin gaat noodgedwongen op de schop(teveel planten overleven de hitte en droogte niet, staan dus niet op de goede plek). Aangezien vlinderstruiken wel goed tegen hitte/droogte kunnen weet ik wat ik ga (aan)planten
Marthy zei…
Vlinderstruiken groeien hier gewoon in het wild, overleven alles.