Doorgaan naar hoofdcontent

Altenbroekwandeling

Voor onze tweede wandeling van zaterdag vertrekken we weer uit 's Gravenvoeren, vanaf de Pley, het dorpsplein aan de kerk. De gietijzeren kraan uit 1891-1893 herinnert aan de tijd dat 's Gravenvoeren waterleiding kreeg.

Net zoals vanmorgen lopen we door een deel van Altenbroek, een grensoverschrijdend 160 ha groot natuurgebied op het grondgebied van 's Gravenvoeren en Noorbeek.

Hier lopen we langs de  rustig kabbelende Noorbeek.

 We lopen hoog aan de zuidkant van Noorbeek als we dit kruis zien staan op de hoek van twee landwegen.

 En daarachter een groot perceel met wijnstokken.

Op dit bord kunnen we lezen dat het om een Pinot Gris gaat. Als wij 's avonds gaan eten in Noorbeek waar we ook overnachten vraag ik om een glas droge witte wijn en kan ik kiezen uit een Franse of een Noorbeekse chardonnay. Ik kies natuurlijk voor die uit Noorbeek want die wil ik weleens proeven. Echt een heerlijke wijn en wat wij in dat restaurant daar aten was om te smikkelen.
Reacties

Emie zei…
Geweldig al die wijngaarden die tegenwoordig in de wat noorderlijker streken aangelegd worden! Ik zal de wijnboer ook even op deze attenderen.
Marthy zei…
Ik had graag een paar flessen gekocht maar ik dronk de wijn zaterdagavond en zondag was alles gesloten.
Annelies zei…
Mooi wandelen daar! De Voerstreek is een Vlaamse enclave binnen het Franstalige deel van Belgie toch? Heb daar ooit een 'schoonzussenweekend' gehad maar weet jammer genoeg niet meer precies waar we hebben gelogeerd. In ieder geval bijna onder een kerktoren; dat is me nog wel bijgebleven!
Marthy zei…
Ja, het is daar Vlaanderen, Annelies en het is er mooi en kneuterig gezellig.
Sjoerd zei…
Mooi gebied daar, en de wijnen uit die streek zijn best goed te drinken. Een kennis van mij heeft een paar vakantiewoningen in Slenaken. Ik vertoef regelmatig in die buurt.
Klinkt allemaal erg leuk en wat een mooie blauwe lucht! In de Voerstreek woedde jaren geleden een taalstrijd tussen de Vlamingen en Walen. Af en toe zie je er nog wel kreten op muren gekalkt.
Mijn favoriete restaurantje ligt in de Voerstreek
Mooi heuvelachtig landschap zo te zien.
Ja, en natuurlijk kies je dan voor de Noordbeekse Chardonnay, zou ik ook doen :-)
Marthy zei…
Net een beetje buitenland, dat zuid Limburg en ook die Voerstreek.
Marthy zei…
Die naam wil ik nog wel eens horen, Inge, want we zullen de Voerstreek zeker vaker bezoeken.