Gedichten en erwtensoep

 Het was weer een gezellig Sinterklaasfeest in huize Berends. We kregen zoals gewoonlijk twee Zwarte Pieten op bezoek en Sebas wilde er wel mee op de foto. Daarop is nog te zien dat hij deze week in botsing kwam met een fiets op het schoolplein. Op een scheurtje boven zijn wenkbrauw na is hij er goed van af gekomen.

 Er waren veel pakjes en en ook ontzettend veel gedichten voor iedereen van groot tot klein en die gedichten moeten natuurlijk allemaal voor gelezen worden, ook al ben je nog maar vijf jaar. In die gedichten worden veel plaagstootjes uitgedeeld maar gelukkig kunnen ze er allemaal wel tegen, haha ze zijn het gewend.

Ik werd door Sint ontzetten verwend vond ik. Met dit boek van zeshonderd bladzijden kom ik de decembermaand wel door. Onder het eten van de gebruikelijke erwtensoep en de patatjes met ballen voor de kinderen mocht Studio Sport even aan om Feyenoord van PSV te zien winnen. 

Er werd door iedereen gejuicht, opa omdat zijn cluppie won en kinderen en kleinkinderen omdat Ajax in de competitie nu wat meer naar PSV opschuift. Vermakelijk hoe veel Sebas en Luuk al van voetbal weten, daar blijf ik ver bij achter.

Reacties

 1. Je hoeft ook niet alles te weten, voetbal is ook niet mijn ding. Ook in onze familie gingen er een paar er eens goed voor zitten. De Ajaxkansen stijgen? Als alles maar sportief en met humor wordt gedaan vind ik het best.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze kunnen elkaar flink plagen hier, maar alles goedmoedig. Ze bewonderen goed voetbal, ook als het van de tegenstander is.

   Verwijderen
 2. Opperste concentratie bij Saar! Wij hebben het feestje nog tegoed. Maar gejuicht is er al wel, voor het cluppie uit Rotterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, dan lopen onze mannen ook ietwat synchroon. Fijn Feest!

   Verwijderen
 3. Heerlijke foto, en Piet zoals piet moet zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als is Piet volgend jaar roze geschminkt mag ie er bij mij ook nog in. Als Saar dan nog in haar roze periode zit zal ze het gelweldig vinden;-)

   Verwijderen
 4. De man hier is niet zo’n héél grote voetbalfan maar als er één club landskampioen moet worden hoopt hij wel dat het PSV zal zijn ( haha, het zuiden hè )
  Jij bent inderdaad goed verwend.
  Wij hebben het Sinterklaasfeest nog tegoed, woensdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te zien Marthy! Ik heb het boek vandaag voor mijzelf gekocht.
  Ik vind dat de Pieten wel wat minder zwart en gevarieerder geschminkt mogen zijn, dan past het feest iedereen goed. Het zou getuigen van invoelend vermogen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik woon hier in een behoudend dorp waar zwarte piet nog wel even zwart zal blijven, gewoon gewoonte hoor, verder niets want het is hier totaal geen punt van discussie. Ik denk erover om volgend jaar hier eens met mijn zwarte pieten te praten, wie weet.

   Verwijderen
 6. Fijn dat het weer gezellig was, en verwend ben je zeker!
  Gelukkig is Sebas er goed vanaf gekomen, ik zag het direct op de foto, ik vroeg mij al af wat er gebeurd was.... Och en dan die schattige Saar....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we kregen afgelopen week een foto van Sebas toen het net gebeurd was, ik schrok wel even maar gelukkig valt het mee.

   Verwijderen
 7. Heerlijke gezelligheid! Inderdaad, dat beetje plagen is juist zo leuk...
  De ogen van Sebas stralen al net zo als die van de Pieten!
  En wat is Saar toch een lief meisje.. zoals ze probeert te lezen wat er op dat briefje staat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ze kan al aardig lezen, Elizabeth. Ze pikt zoveel op van haar broer.

   Verwijderen
 8. Heerlijk, de spulletjes van Rituals, die doen het hier ook altijd goed. Heerlijk ook de opperste concentratie van Saar, en de mooie snoet van Sebas. Jongens en botsingen met fietsen, stoepranden, muurtjes, traptredes ........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Inge, op dat gebied hebben wij met onze zonen ook het een en ander meegemaakt.

   Verwijderen
 9. Geweldig en je hebt een prachtig boek gekregen. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy