Doorgaan naar hoofdcontent

Kleindochter

Gisteren met kinderen en kleinkinderen een gezellige middag en avond gehad. Bas en ik hadden het kerstmaal gemaakt en er is smakelijk gegeten. De grote schaal chocolademousse ging op een klein restje na helemaal leeg. Vanmorgen weer als vanouds in Oudewater gelopen en daarna met schoondochter Christianne, Luuk en Saar naar Bergambacht gereden om verjaardagscadeautjes te kopen voor Sebas die volgende week jarig is. Daarna wilde Saar wel bij oma blijven om met de barbiespulletjes te spelen.

We hebben samen een boterhammetje gegeten en straks gaan we nog wat boodschappen doen. Ik heb beloofd pannenkoeken te bakken, Luuk komt ook. 'Oma, jij zegt wat we moeten kopen en ik schrijf het op' zegt Saar. Ik geef haar papier en een pen en feilloos schrijft ze op wat ik nodig heb. 'En dan ga ik het straks in de winkel aan jou voorlezen'. Volgens mij gaat het helemaal goedkomen met die boodschappen, dat kan ik aan die bijdehante kleindochter van mij wel overlaten.

Ze gaat weer verder met spelen, oma moet eerst nog wat anders doen. Het geklets valt even stil want ze is nu geconcentreerd bezig. Heerlijk, zo'n kind.

Reacties

Bertiebo zei…
Ja dat kan ik helemaal invoelen
Emie zei…
Kerstvakantie: bij uitstek geschikt voor oma's en kleindochters. Kijk maar op mijn blog!
Wat een leuke foto's van Saar!
Sjoerd zei…
Ik ervaar het hebben van een kleindochter als een ervaring die ik met mijn kinderen nooit gehad heb. Heel fijn, maar ook heel vreemd.
Gezellig zo samen! Dankjewel voor je mooie kerstkaart! Ook kreeg ik gisteren een envelop met een mooie zonnebloem foto en zaadjes. Komt deze ook van jou? X
In de weer zei…
Heerlijke momenten zijn dat, ik herken het. Kleindochter is ook van het schrijven, je kunt haar altijd blij maken met papier, allerlei schriftjes en opschrijf boekjes, nee daar krijgt ze nooit genoeg van.
Fijn dat Saar zo lekker kan spelen met de Barby spullen, wat heeft ze toch een guitig snoetje. Mooi gefotografeerd Marthy.
Marthy zei…
Ik had heel wat enveloppen met die zonnebloemen gemaakt en ik denk dat er bij die kaart van jou niets op geschreven stond. Maar hij kwam dus wel van mij. Al weken geleden verstuurd, soms matchen de Nederlandse en Franse post niet samen;-)
Wieneke zei…
Bijdehandte kippies zijn het, die kleine meisjes. Gezellig boodschappen doen met oma en dan pannenkoeken bakken. Hoe leuk wil je het hebben?
Spelende kinderen zijn een heerlijk gezicht vind ik altijd. Ik houd ervan als iedereen in huis zijn of haar eigen ding aan het doen is. (Tenzij het op een schermpje is, dan vind ik het minder leuk)

nicole@huisvlijt
KnutzEls zei…
Heerlijk bij oma spelen :-)