Fruithapje

Iedere avond om een uur of half elf loopt Mart naar de keuken naar deze fruitschaal en pakt daar een paar appels en wat mandarijnen. Dat gaat samen met een mesje op een blad en dan gaat hij weer op zijn vaste plek op de bank zitten om op zijn gemak dat fruit te schillen. Eerst eet hij zijn eigen appel en mandarijn op en daarna ben ik aan de beurt. Keurig schoongemaakt en in partjes krijg ik mijn dagelijks fruithapje naar me toegeschoven.
Klinkt wel erg verwend hè?

 Meestal neemt hij daarna nog een appel voor zich zelf, ik vind het wel genoeg zo. Ik moet eerlijk bekennen dat, als ik het niet voorgeschoteld zou krijgen, ik geen appel of mandarijn zou eten, gewoon te gemakzuchtig. Daarom ben ik zo blij dat hij dit doet en hij doet het al jaren.

Ik haal tegenwoordig mijn fruit op de vrijdagmarkt op het Dorpsplein. Dat is lekker dicht bij huis, hoef ik niet zo ver te sjouwen want ik laat dan drie kilo Elstars en twintig mandarijnen of sinasappels in een grote boodschappen tas gooien. Geen plastic of papier, milieubesparend en de inhoud van de tas is natuurlijk heel gezond.

Reacties

Emie zei…
Heerlijk, dit soort goede gewoonten en zo'n zorgzame man. Wij nemen elke dag zowel na de lunch als het avondeten een stuk fruit, bij wijze van dessert. En het is dat de wijnboer dit zo heeft ingevoerd, anders kwam ik er ook niet toe.
KnutzEls zei…
Wij hebben de "taken" verdeeld. Leo schilt peren, wast druiven en vrrdeelt mandarijen en ik doe appels, mango, meloen en wat verder voorbij komt. Niet elke avond maar wel regelmatig. Waarom die verde!ing? Gewoon gegroeid, want heb om een of andere rexen vreselijk hekel aan peren schillen.
miekequilt zei…
Bij ons heet dat een fruitbordje. Krijg ik vrijwel iedere dag en ik vind het super-de-luxe. Wij halen het fruit ook meestal op de markt. Altijd een gezellig uitje.
In de weer zei…
Hier ook zo’n soort van taakverdeling, ik snijd de appels op stukjes en Carel perst de sinaasappels uit. Mandarijnen gaat ieder voor zich evenals peren. Meloen en ananas is weer mijn pakkie an, druiven wassen van de tros afhalen en voor ieder in een bakje doen is weer iets voor hem, wel gezellig toch allemaal ! Bananen eten we altijd als we gaan fietsen. Tsja die gewoontes sluipen er met de jaren in hè en zo houden we het graag nog jaren ;-)
Sjoerd zei…
Haha, en na het fruithapje gaat er hier best wel eens een druivensapje van Franse of andere bodem in...
Lot zei…
Mijn eigen fruithapje is, met koffie, het begin vd dag. Overgehouden van het Montignac dieet. Voor partner maak ik het eind vd middag altijd klaar.
Onliemie zei…
Weet je hoe wij dat hier in België noemen? "Lui fruit"! :-) Zo kregen de oma's hun kinderen aan het eten van fruit. Dan werden de appeltjes en appelsienen geschild en in partjes uitgedeeld aan het kroost! Ja, je wordt lekker verwend! En super ecologisch bezig met het boodschappen doen. Mooi voorbeeld!
Marc Dufraing zei…
Dat is echte liefde!
Marthy zei…
Nou peren schil ik ook niet, ben ik gewoon te lui?
Marthy zei…
Ik hoop het voor jullie en voor ons, Toos.
Marthy zei…
Wij zijn streng, Sjoerd. buiten het weekend drinken we 's avonds geen alcohol maar een glaasje water. Maar..we drinken wel een lekker glas wijn tijdens het eten.
Marthy zei…
Wij schillen ook vaak fruit voor de kleinkinderen, dat werkt wel.
Marthy zei…
Jij begrijpt het!
Wat gek, ik had een reactie geschreven, maar zie hem hier niet. Zou ik nu hetzelfde hebben als jij, moet niet gekker worden.
Maar ik schreef, dat mijn ouders het ook altijd zo deden. En dat mijn moeder het zo mist, sinds mijn vader 16 jaar geleden overleed.
Marthy zei…
Ach, wat sneu voor je moeder. Maar ik kan het begrijpen, dit zijn de kleine dingen die een relatie zo belangrijk maken.
Annelies zei…
Klinkt helemaal niet verwend, hoor.
Die zorgzame Mart die jou iedere dag van fruitvitaminen voorziet, is gewoon heel zuinig op je. En terecht!