Kerstfeest op school


Schoondochter had op haar werk een kerstdiner, zoon heeft het razend druk in zijn wijnwinkel met al die kerstpakketten dus mochten deze opa en oma kleinzoon Sebas naar school brengen waar hij een heus kerstdiner had. 

Toen we aankwamen om vijf uur brandde in alle lokalen van de school kerstverlichting wat heel sfeervol was. We mochten even mee naar de klas waar de juffrouw ons verwelkomde en wat zag het er daar gezellig uit. De tafeltjes mooi gedekt met overal een lampje en in de hoek een grote kerstboom. Wat een werk allemaal voor die juffrouwen en meesters.

Schoondochter had gevulde tortilla's gemaakt en zo namen alle kinderen wat mee, binnen no time stond er een tafel in de klas overladen met eten. 

Beneden in de hal zong een koortje van ouders kerstliedjes en buiten op het plein achter de school was er een food truck waar je erwtensoep, gluhwijn, chocolademelk en sneden kersstol aangeboden kreeg.

Op de vraag van mij aan Sebas wat hij het lekkerst vond van het kerstdiner zei hij dat dat het ijs was. De ouders van een kindje in zijn klas hebben een ijswinkel en die maken al het ijs zelf, volgens hem en daarom is het zo lekker.

Reacties

In de weer zei…
Die Sebas weet wel wat lekker is !
Onze twee jongste kleinkinderen hadden gisteravond ook het kerstdiner + een kerstmarkt en vanavond heeft een van de oudste kerstavond.
Ze hebben het er maar druk mee want afgelopen dinsdag was het ook kerst op de scouting.
Ze vinden het gelukkig allemaal leuk om te doen, hoe vaak het ook is.
Mooie herinneringen komen terug bij het zien en lezen hier, maar ik heb toch geen heimwee naar mijn onderwijstijd.
Marthy zei…
Na 43 jaar in het onderwijs hoef jij geen heimwee meer te hebben.
Marthy zei…
Toen ik tegen een moeder van Sebas gisteravond zei dat wij zoiets niet hadden vroeger kon ze zich dat niet voorstellen. Onze kinderen wel hoor maar in onze tijd waren dit soort feestelijkheden er niet. Och, we wisten niet beter en waren ook tevree.
Bertiebo zei…
Ik heb wel heimwee als ik het zie. Zo gezellig
Wat je zegt Marthy, extra werk voor de leerkrachten, dit soort activiteieten. Ik had (en heb) ook altijd veel bewondering voor ze.
En leuk om er zo even bij te kunnen zijn.
miekequilt zei…
Wat een leuke tijd is het toch. Eerst de drukte van sinterklaas en nu rustiger met de kerst. En dan nu lekker kerstvakantie.
Marthy zei…
Wij vonden het erg leuk om weer eens mee te maken.
Onliemie zei…
Hoe leuk allemaal! En inderdaad een heleboel extra werk voor leerkrachten maar de blije gezichten van de kinderen zijn dan wel de allergrootste beloning.
Marthy zei…
Ik zag alleen maar blije gezichten, Kris. De kinderen vinden dit geweldig.
Sjoerd zei…
Tijden veranderen, ik heb het idee dat het nu veel leuker is op school dan in de tijd dat ik er zelf op zat.
Met zoveel zorg en aandacht voorbereid! Prachtig!
Wieneke zei…
Wat leuk is dit allemaal. Het heeft geen enkele zin om dit te vergelijken met hoe onze schooltijd er uit zag. Er was toen gewoon geen tijd en ook geen geld voor dit soort evenementen. Ouders werkten zich een slag in de rondte en kinderen waren toen niet zo belangrijk als nu. Ik bedoel dit niet cynisch, hoor, maar men kreeg toen kinderen en nu néémt men kinderen. Een heel verschil.
Nana zei…
Dat wordt dit jaar een kerstdiner met niks dan ijsjes. :-D
pieke zei…
bij ons op school ook heel wat werk voor de ouders. moest de afgelopen weken al twee vrijdagavonden aan de bak, een keer om de school in sintsferen te versieren en een keer om de sintspullen weer op te ruimen en de school in kerststemming te brengen. niet mijn ideale begin van het weekend zal ik eerlijk zeggen, maar ja, hoort erbij
Marthy zei…
Mooi gezegd: toen kreeg men kinderen, nu neemt men ze.
Marthy zei…
Je hebt gelijk, Pieke en dat hoor ik ook wel van de schoondochters, ook ouders helpen mee om dit voor elkaar te krijgen.