De zoon van de verhalenverteller

‘De zoon van de verhalenverteller’ is het verhaal van Samir. Geboren in Duitsland en de zoon van Libanese ouders. Zijn ouders zijn in 1983 vanuit Beiroet naar Duitsland gevlucht. Als Samir 8 jaar oud is verdwijnt van de één op de andere dag zijn vader. Twintig jaar later besluit hij op zoek te gaan. Weet Samir zijn vader te vinden? Vind hij het antwoord op zijn vraag wat de reden is geweest dat zijn vader zijn familie in de steek heeft gelaten? Zijn tocht leidt Samir door een verscheurd land, waar men niet zit te wachten op verborgen verledens.

 Ik vond het een prachtig boek. Het vertelt over de liefde voor een land maar ook over de liefde tussen zoon en vader. Libanon, een land waar ik niets over wist, dat intrigeerde me. Dit boek gaat ook over nu nog actuele problemen zoals de vluchtelingencrisis en integratieproblemen, vooral ook van de tweede generatie vluchtelingen.

Voor wie de details van Libanese burgeroorlog niet meer helemaal paraat heeft, staat achterin een beknopt overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen. Dit is handig omdat sommige zaken natuurlijk in het verhaal voorkomen en een rol spelen.  

Reacties

Lijkt me mooi. Dank voor de tip.
Bertiebo zei…
Oh oh... ik heb even een lijstjessstop, maar ik zet hem er toch op
Marthy zei…
Het boek is het waard om op je lijstje te gaan, Bertie.
Sjoerd zei…
Ik kom gewoon niet meer aan het lezen van die boeken toe.
Wieneke zei…
Dit boek staat in mijn e-reader, komt dus binnenkort aan de orde. Nu nog doende met 'Blindganger' van Michael Ondaatje.
Ik ben zo blij met al die boekentips!