Bronnenwandeling

Voor één dagje wandelen helemaal naar Limburg rijden is zonde dus we maakten ook op zondag nog twee mooie routes, de eerste was de Bronnenwandeling die begon in Sint-Martens-Voeren. Het had licht gesneeuwd maar het lopen was goed te doen en ik had het geluk dat mijn wandelstokken in de auto lagen. 

Voordat er waterleiding werd aangelegd waren de mensen hier voor hun drinkwater afhankelijk van bronnen en die waren in dit gebied genoeg voorhanden.

 

 
 Op het gevaar af dat jullie nu wel genoeg kapelletjes en kruizen gezien hebben gaat dit kleine Mariakapelletje wat ik zo mooi vond met die grote kerstkrans er om heen toch nog even bij mijn foto's.

De temperatuur was een stuk hoger dan gisteren dus het was gauw gedaan met de sneeuw.

 Onderweg weer veel oude vakwerkhuisjes, pareltjes om te zien. 

 Zo mooi, die ruwe bast van deze boom met de lianen van een klimop maar diezelfde lianen zorgen er wel voor dat de boom langzaam gewurgd wordt.

 Net zoals gisterenmiddag kwam, iets minder sterk, de zon door wat het landschap meteen een frissere tint gaf.

 Deze gedenksteen staat bij de kerk in Sint-Pieters-Voeren. De grafstenen die rondom de kerk staan zijn uit de 17e- en 18e eeuw. Vlak voor we aan het eindpunt kwamen liepen we onder een hoog viaduct door waar ik morgen wat over vertel.


Reacties

Annelies zei…
Ik hoef niet te vragen of jullie het naar je zin hebben gehad daar, Marthy! De foto's spreken voor zich. Die waterplaats zou zo ergens bij ons kunnen staan, vind je niet?
Marthy zei…
Helemaal Frans, Annelies en ook wij hebben bronnen genoeg.
Leuk, zo'n thema-wandeling. En een beetje sneeuw geeft toch ook wel veel sfeer.
Heimwee bij het zien van je foto's!
Marthy zei…
Zelfs ik heb dat al, Jeanne. Ik hou van dat land daar.
Marthy zei…
Dat kleine beetje zorgde al voor dat wintergevoel, Jeanette.
Mooie beschrijving van de Voerstreek Marthy
Sjoerd zei…
Voor mij zijn deze beelden uit de Euregio niet vreemd, ik woon er tenslotte. Maar bij het zien van deze foto's besef ik wel dat ik in een hele mooie streek woon. Dat mooie, kleine Mariakapelleke mag daar niet aan ontbreken.
Marthy zei…
Je bent een bofkont, Sjoerd, dat je daar mag wonen.
Emie zei…
Dank dat ik weer even mee mocht wandelen. Wat is er toch veel te zien onderweg!