Doorgaan naar hoofdcontent

Licht

Toen ik onlangs met Jeanne in Amsterdam was pakten we ook nog een stukje mee van het Lightfestival. We hebben niet veel gezien hoor want het was koud en om dan telkens je statief in en uit te moeten klappen valt niet mee. Dit kunstwerk, 'Starry Night' vond ik het mooist, een kunstmatige versie van de sterrenhemel.
Dit heet A.N.N.' en dat staat voor artificial neural network: software die net als ons brein informatie als elektrische signalen ontvangt, verwerkt en verzendt, van knooppunt (‘neuron’) naar knooppunt binnen een netwerk. Het is gemaakt van opgeblazen textiel en dat is geen toeval want de maker ontwerpt al jaren vliegers.


En beeldend kunstenaar Jeroen Henneman, die vooral bekend is van zijn sculpturen die hij zelf omschrijft als ‘staande tekeningen’ ontwierp deze bureaulamp. Een grappig gezicht zo aan de rand van een gracht.

Reacties

Oh wat mooi weer allemaal. Die spinnen en de bureaulamp lijken mij het mooist.
Ageeth Mooij zei…
Starry Night doet me denken aan werken van Van Gogh! Prachtig, al dat gekleurde licht!
Dat dacht ik ook Ageeth. Met al die 'streepjes'. Oudste zoon had op de lagere school een keer een project over van Gogh en moesten ook zo'n werkje maken, met die streepjes. Zal het eens opzoeken en een foto van maken.