Ren je rot

 In hun jeugd keken onze drie kinderen naar verschillende kinderprogramma's op de televisie waaronder 'Ren je Rot' wat gepresenteerd werd door Martin Brozius. Het is tien jaar op de buis geweest, van 1973 tot 1983. 
In die tijd werd Mart eens op een Franse camping staande gehouden door een man, ook een Nederlander, die hem vroeg of hij Martin Brozius was. Hij was het sprekend, vond die man. Leuk, dacht Mart en liep weer verder. Hij heeft dat voorval zelfs nooit aan mij verteld.

Maar toen wij laatst in het instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum waren ging Mart toch op zoek naar zijn evenbeeld. Dat is niet moeilijk want er zijn speciale schermen waar je alle kinderprogramma's te voorschijn kan halen. 

En ja hoor, daar had hij hem, Martin Brozius met zijn "Ren je Rot'. Wij vonden alle twee de gelijkenis treffend , zeker als je bedenkt dat het haar van Mart toen ongeveer hetzelfde gedragen werd als dat van Martin Brozius. 

Reacties

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!
Wil je niet anomiem blijven klik dan bij REAGEER ALS op het kleine pijltje en selecteer een profiel. Als je een Google account hebt klik je daar op. Heb je dat niet dan klik je op naam/URL en vul je naam en eventueel je blog URL in.