Brommen

Vanmorgen de laatste boodschappen gedaan, morgen vieren we Sinterklaas en ook nog een klein dingetje gekocht en ingepakt want ik bedacht me dat één gezinslid er anders wat te bekaaid vanaf zou komen. We eten een boterham en lezen de zaterdagkrant, morgen zullen we er weinig tijd voor hebben. Ondertussen staat de erwtensoep op het fornuis te pruttelen, het geurt door het hele huis. 

Ik sla een bladzijde om en lees deze kop, het artikel lees ik maar half, het is altijd hetzelfde verhaal. Ik denk even aan de mensen die eergisteravond bij Pauw aan het woord kwamen, werkende armen. Verder zeg ik maar niets maar God hoort me brommen.

Reacties

 1. Zulke artikelen schieten ook bij mij in het verkeerde keelgat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb Pauw niet gezien, maar ik denk dat ik maar meebrom

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je begrijpt wel dat ik het heb over mensen die het niet makkelijk hebben en dat is heel voorzichtig uitgedrukt.

   Verwijderen
 3. Je weet dat ik er niet over kan bloggen, maar in mijn werk als budgetcoach krijg ik heel veel te zien en te horen, waardoor ik steeds meer moeite heb om mijn woede in toom te houden bij dit soort berichten. Schaamteloos!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog nooit geprotesteerd, nooit op het Binnenhof gestaan met een spandoek maar hiervoor reis ik morgen af naar Den Haag. Nou ja, overmorgen dan;-)

   Verwijderen
 4. Hoi Marthy,
  Ik brom niet alleen maar foeter luid tijdens het lezen van deze berichten. Natuurlijk zijn dit soort scheefheden van alle tijden maar hoe scheef laten we het worden met zijn allen.
  Met groeten Ton

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Brom brom brom! Ik ben zelf zo'n werkende arme, mijn broer zo'n dikke meneer van de bank, maar weet je, al dat geld maakt hem niet gelukkig! Fijne Sinterklaasfeest morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mij schieten ook af en toe de tranen in de broek...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy