Berekoud maar gewonnen

Dat wordt steeds leuker om naar te kijken, zo'n rugbywedstrijd van kleinzoon Thijs. Het gaat er hard aan toe maar op een eerlijke manier en regelmatig onderbreekt de scheidsrechter de wedstrijd om uit te leggen waarom hij fluit. Dan wordt er ook echt geluisterd. Commentaar..., dan mag je veld voor een bepaalde tijd verlaten. 


Dit zijn junioren onder de zestien, Thijs wordt over een paar weken vijftien jaar en het verschil in groei op deze leeftijd is goed te zien. Er zitten bonken van knapen bij maar ook nog kleine, tengere jongens. En er spelen nu zelfs meisjes mee, leuk.

 


Als de wedstrijd afgelopen is lopen de spelers door een lange rij en wordt er geklapt voor de winnaar, in dit geval de Haagse Rugbyclub met een eindstand was 5-38.

De wedstrijd werd gespeeld op sportpark Berestein in Hilversum en het was er berekoud.

En zo krijg je de kleding van die mannen thuis.

Reacties

In de weer zei…
Super zulke spelregels !!!
Marthy zei…
Het is een ruwe sport, Toos maar iedere keer ben ik weer onder de indruk van de strenge spelrels en daardoor de sportiviteit onder de spelers.
Bertiebo zei…
Mooi die sportiviteit. Ik vind de shirts leuk. Hoe kwam Thijs zo bij rugby?
Marthy zei…
Er waren bij Thijs op school en ook in de vriendenclub veel kinderen die rugby speelden. In een stad als Den Haag is natuurlijk iedere sport mogelijk, dat kan je van Stolwijk niet zeggen;-)
Zo is sport een mooie leerschool voor het leven.
miekequilt zei…
Rugby lijkt me een leuke sport. Je ziet inderdaad dat de spelregels goed gehanteerd en aanvaard worden.
Ik hou niet van rugby, wellicht omdat ik de spelregels niet snap. In Geleen was er een jaar of 40 geleden al een vrouwenrugbyteam
Sjoerd zei…
Zonder regels wordt dit als sport absoluut onbeheersbaar.
Marc Dufraing zei…
Rugby is inderdaad een mooie sport om naar te kijken. Hier in onze streek is rugby belangrijker dan voetbal. Ik ben dan ook al een paar keer naar een match geweest. Ook op een hoger niveau. Het is opmerkelijk hoe sportief het allemaal verloopt en hoe er omgegaan wordt met de beslissingen van de scheidsrechter. Nooit commentaar, geen gezeur, er wordt niet naar de scheidsrechter gevlogen bij een beslissing waar men niet mee akkoord is, ... als we dit vergelijken met het voetbal is het toch wel helemaal anders....
Marthy zei…
Ik kan het niet meer met je eens zijn, Marc.
Emie zei…
Leuk voor Thijs dat opa en oma kwamen kijken. Ik hoop niet dat zijn wasje ook door jou gedaan moet worden?
Hier geen rugby maar voetbal. En zo gemotiveerd, zelfs met kou, wind en regen........... niets houdt ze tegen
Marthy zei…
Het deed me wel aan de tijd denken toen ik drie voetballende kinderen had.....