Doorgaan naar hoofdcontent

Wat zag ik?

 Na een kort bezoekje aan mijn fysiotherapeut liep ik nog even door het Goudse centrum, me verbazend over het aantal nieuwe winkels. De oude huurders hebben het dan waarschijnlijk niet gered, wat op zich niet vreemd is met die hoge huurprijzen van zo'n winkelpand. 

Maar dit terzijde want wat zag ik allemaal. Allereerst een etalage met oude bouwmaterialen en in het pand stonden allerlei houten kisten met prachtige tegeltjes. Ik had best de prijs willen weten van een paar van die tegeltjes in de etalage maar de deur zat op slot, het was me eigenlijk niet eens duidelijk of het wel een winkel was. Een andere keer nog maar eens kijken.

 Een stukje verderop zag ik dat Gouda weer een stoffenwinkel rijker is. Opvallend want die verdwijnen meer dan dat ze er bijkomen. Nu ik die tas hier weer op de foto zie bedenk ik me dat ik eigenlijk naar binnen had moeten gaan om die leukerd te kopen, origineel cadeautje voor iemand.

 Aangekomen op de Markt zag ik het Goudse stadhuis in zijn volle glorie in het zonnetje staan met op de achtergrond de toren van de St. Janskerk. 

En op diezelfde Markt zag ik veel mensen op de terrassen genieten van dat zonnetje. Mooi, daar hou ik van, van genietende mensen!

Reacties

En al dat genieten op een door-de-weekse-dag in december, in Nederland buiten op een terras! Ongelooflijk eigenlijk!
Heerlijk, een rondje in je (eigen) stad. In het Deens is er op Instagram de hashtag #turistveddettilfalde = toerist bij toeval. Dat vind ik zo leuk. Als je zo'n rondje doet dan voel je je ook toerist, een beetje op vakantie, in eigen stad. En dat is genieten!
Marthy zei…
Mooi toch, Jeanne.
Marthy zei…
Ik kom niet veel in Gouda en als ik er dan weer eens loop vallen me opeens allerlei dingen op, leuk is dat.
Emie zei…
Heerlijk om nieuwe winkels te ontdekken in een vertrouwde stad. Die tas, daar zou ik ook zomaar voor kunnen vallen! En ook ik wil nog wel eens na afloop spijt hebben van iets wat ik niet gekocht heb.
Leuk die oude naaimachine. Wij hadden vroeger thuis een handnaaimachine, Singer en Naumann stond erop. Man man, wat heb ik daar veel mee gewerkt.
Marthy zei…
Jij bent een echt tassenmens, ik niet maar om iemand een plezier mee te doen vond ik hem erg leuk. Ik had hem gewoon moeten kopen want het is eigenlijk heel handig om wat cadeautjes op voorraad te hebben.
Marthy zei…
Ik had nog nooit van Naumann gehoord, mijn moeder had een Singer trapnaaimachine in zo'n kast.
Sjoerd zei…
Een nostalgisch tasje, model 60-er jaren denk ik...
Marthy zei…
Ben je een kenner, Sjoerd?
Dat ziet er prachtig uit zo met het zonnetje erbij. Mooi ook die oude tegeltjes!
Marthy zei…
Ja, die tegeltjes, daar zou ik wel wat mee kunnen doen.
Onliemie zei…
Het lijken wel Franse temperaturen tegenwoordig! Toch te gek dat we in december terrasjes kunnen doen. Alhoewel deze week hier wel even niet. :-) Die tas is erg mooi. Goeie tip. Dat ga ik eens een keertje maken. Een jute tas (zo'n Albert Hein ding) en daarover dan een leuk restje stof. Moet lukken!
Marthy zei…
Oh, daar was ik niet eens op gekomen dat die tas al een bestaande jute geval is;-)