Doorgaan naar hoofdcontent

Trendy


De trend om meer planten in huis te halen zet zich nog steeds voort en ook ik doe er, onbewust aan mee. In die anderhalve maand dat we weer in dit huis zijn heb ik al verschillende planten gekocht en het staat echt mooi.

De plant op de foto hierboven kocht ik al heel snel, ik vind die hoek anders zo kaal. Hij staat prachtig maar met zulke planten ben ik altijd bang dat ik ze niet in leven hou, ik vergeet nogal eens water te geven. Dus wat doe ik? Zo gauw het regent en de temperatuur niet al te laag is zet ik de plant even buiten, makkelijk want de tuindeur is een meter verder. De plant gedijt hier goed onder want hij ziet er nog steeds heel fris uit.


 Daarna kocht ik de twee hierboven. Lekker apart vond ik ze en een bijkomend voordeel is dat het planten zijn die niet klagen als ze wat weinig water krijgen.

 De cactusjes had ik afgelopen winter al en zijn ondertussen mee heen en weer geweest naar het Franse huis. De meest linkse wordt eigenlijk te groot voor dat potje dus ik zal weer eens naar de kringloop moeten want daar hebben ze dit soort, nu trendy, potten.


Reacties

Sjoerd zei…
Ik kan ook niet zonder planten in huis. Al staan bij ons veel orchideeën.
Staat gezellig. En bijzonder dat je ze meeneemt naar Frankrijk en weer terug, je verwent ze maar.
Ik ben ook van heel weinig naar best veel planten gegaan en het leuke is dat ze ‘t best goed doen. Sommigen gaan heen en weer naar Oostenrijk. Reisplantjes dus :-)
Marthy zei…
Ja, want nu heb ik wel een aantal planten staan maar dat houdt in dat ze allemaal wel mee naar Frankrijk moeten. Lange leve van oude VW Transporter.
Elizabeth zei…
Mode of niet, ik houd wel van wat groen in huis! En de plant op de bovenste foto (ik weet de naam niet) is niet moeilijk hoor. We hebben er twee voor het raam gehad toen we hier gingen wonen en ze werden zoooooo groot! Afgelopen zomer buiten gehad en nu heb ik ze dan toch maar weg gedaan...
Bertiebo zei…
Ik vind het ook fijn, planten in huis. Ik schreef er al eens een blogje over. Toen had ik er vijftien. Nu zijn het er tweeentwintig. En er zijn er al een paar wegens grote drukte naar boven verplaatst. Dus ik kom minstens aan dertig. Ik ben heel benieuwd naar jouw Aloe Vera. Die van ons is in driekwart jaar zo groot geworden. Het was een klein miezerig mormeltje dat had ik nooit verwacht
Marthy zei…
Oh, dat vind ik wel fijn om te weten dat die plant 's zomers naar buiten kan, dan mag ie zeker mee naar Frankrijk.
Marthy zei…
Nou, dat aantal van jou zal ik nooit halen, te veel gesleep van en naar Frankrijk. Ik heb ook geen vensterbanken dus wat minder plaats om wat neer te zetten.
Ageeth Mooij zei…
Ik doe ook mee hoor, alhoewel er de afgelopen weken een aantal zijn opgeruimd! Ik hou ook van stekken en dan staat de boel snel te vol.
Elizabeth zei…
Zet hem wel op tijd in een ruime pot met aarde, want de wortels groeien enorm!
Een beetje groen in huis staat meteen een stuk gezelliger. Veel planten heb ik niet, op de één of andere manier gaat het een hele tijd goed en dan gaan ze allemaal één voor één dood. Behalve de pannenkoekplant die heeft het hier wel naar z'n zin.
Ik hou het bij drie planten. Bevalt goed.
Pippa's Hus zei…
Ook hier komen er wat planten in huis, jaren niet gehad! Nu vraag ik me af waarom niet.... ;-) XX Esther
Marthy zei…
En die pannenkoekplant wilde bij mij niet groeien. Ik zal weer een een stekje van schoondochter meenemen en een nieuwe poging doen.
Nana zei…
Ik dacht vroeger dat ik geen planten kon houden maar ben enkele maanden geleden met 2 nieuwe begonnen en tot hiertoe leven ze nog. Het kriebelt dus om er meer in huis te halen. :-)
Marthy zei…
Ik vind dat ik er ook nog wel een paar bij kan hebben maar neem alleen planten waarvan ik denk dat ze makkelijk zijn;-)
Onliemie zei…
Wat een mooie planten en gezellige hoekjes bij jou in huis!