Feestelijk versierd

Boekhandel Scheltema op het Rokin in Amsterdam is tijdens de feestdagen altijd prachtig versierd, dat trekt nog meer aan om even binnen te gaan kijken. Het is de grootste boekhandel van Amsterdam en omstreken met vijf etages vol met boeken, voor mij net luilekkerland, ik zou hier een dag kunnen doorbrengen zonder me een moment te vervelen.

Op al die etages zijn mooie hoekjes ingericht waar je even kan wedromen met een boek. Er is echt zorg besteedt aan de inrichting, het ziet er warm en gezellig uit.


Ook op het Rokin is deze mooi omheinde fietsenstalling te zien. Het staat altijd zo rommelig, veel fietsen bij elkaar maar hier zijn de ze leuk verborgen. Knap bedacht.

En dan de de metro-ingang hier, die is toch prachtig ontworpen.  Al dat licht wat nu naar binnen kan stromen, heel wat beter dan die donkere gaten waar je instapt. Het Rokin heeft jaren op de schop gelegen maar straalt nu weer allure uit.

Reacties

Je loopt er nu weer voor je plezier. Dat was wel eens anders.
Emie zei…
Alleen de geur van al die boeken al!
Sjoerd zei…
In die boekhandel zou ik ook best een dag door kunnen brengen. Trouwens die afscheiding van die fietsen is ook een kunstwerk op zich.
Bertiebo zei…
Ja heerlijk, dat snap ik
Boekhandels hebben altijd aantrekkingskracht. Er is ook een Engelse boekwinkel in Amsterdam, ook een hele leuke winkel.
Ik hou ook van boekenwinkels! Ik kan er uren doorbrengen.
Pippa's Hus zei…
O ik wil ook wel naar die boekhandel! XX Esther