Doorgaan naar hoofdcontent

Personeelsvereniging

Een oud-collega nam afscheid van het bedrijf waar ik altijd gewerkt heb en ik ging naar zijn receptie. Natuurlijk voor hem, hij had zevenenveertig!! jaar bij het bedrijf gewerkt en ik mocht hem graag. Maar eigenlijk ook in de hoop om wat oud-collega's waar ik mee gewerkt had te zien want dat was al even geleden.

Jarenlang hadden wij ieder jaar een dag voor de oudgedienden, ikzelf had dat nog in leven geroepen en het PV bestuur organiseerde snel daarna die dag. Wij werkten toen nog bij een heel welvarend en sociaal familiebedrijf waar wij volledige medewerking en financiële steun kregen om van alles op touw te zetten. En jongens, we hebben wat georganiseerd, van alles en nog wat tot hele grote feesten aan toe waarvoor we vaak de halve fabriekshal en het buitenterrein mochten gebruiken. 

Tweeëntwintig jaar heb ik in het bestuur gezeten, grotendeels met deze fijne ploeg mannen. Maar het bedrijf is kort na mijn pensionering verkocht en alles is anders geworden dus geen leuk dagje meer voor de gepensioneerden. Daarom was ik blij dat ik gisteren veel van mijn leuke collega's en oud-collega's trof om even gezellig bij te kletsen.

Reacties

Bertiebo zei…
Ja als je het leuk hebt gehad, kun je soms ineens je collega's missen. Leuk dat je weer even kon bijkletsen
Marthy zei…
Ik werkte bij een goed bedrijf, had fijne collega's en ook nog eens leuk werk. Dus heel soms mis ik het nog weleens. Maar niet vaak hoor en ik zou zeker niet meer terug willen naar een werkend leven.
Ageeth Mooij zei…
De tijden veranderen en niet alleen ten goede! Fijn dat je het gezellig hebt gehad!
KnutzEls zei…
Dus ook bij het bedrijf waar jij werkte. Leo werkte bij de brouwer van dat heerlijk helder H. Altijd prima en sociaal, maar met het stijgen van de winsten kwamen de bijkomsten en reisjes van de gepensioneerden in de knel. Het kerstpakket verdween en nu kan er zelfs geen kerstkaart meer af. Jammer, maar soms heeft Leo gelukig nog wel contact met oud collega's.
Sjoerd zei…
Ik voel nu al enige vervreemding sinds ik ergens anders ben gedetacheerd door mijn bedrijf.
In de weer zei…
Wat hebben wij het dan toch getroffen, binnenkort weer een Kerstviering met de veteranen personeelsvereniging en zo’n 6 keer in het jaar nog leuke andere dingen.
Altijd heel gezellig en leuk om elkaar te blijven zien.
Ik ben nooit meer teruggegaan naar mijn oud-collegae
Marthy zei…
Ja Els, ook ons kerstpakket is in rook op gegaan.
Marthy zei…
Geniet er maar van, Toos, want ik mis dit wel een beetje.
Emie zei…
Mijn eerdere reactie is hier weggevallen. Maar goed, in mijn takenpakket op het werk zat ook de organisatie van de bijeenkomsten van de gepensioneerden. Met heel veel plezier gedaan. En nog steeds vind ik het leuk om oud collega's met wie ik bevriend raakte, weer te ontmoeten.