Rutger

Ziet er goed uit hè, die taart? Maar ik moet jullie teleurstellen, dit lekkers is niet van mijn hand. Ik kan wel lekker bakken maar meer het eenvoudige werk, een beetje boers zal ik maar zeggen. In het versieren van voedsel, wat het ook moge zijn, ben ik niet goed. Geeft niet, ieder mens heeft zijn beperkingen en er komt genoeg lekkers bij mij op tafel, wees daar van overtuigd.

Maar wat ik eigenlijk wil vertellen is het volgende. Afgelopen zomer zocht ik naar een recept op internet om een taart te maken met het overvloedige fruit uit onze Franse tuin. Ik belandde op de site van Rutger en het duurde wel even voor ik daar een beetje uitgelezen was, wat een lekkere recepten staan daar op. Hartige en zoete, ingewikkelde recepten maar ook hele eenvoudige, voor ieder wat wils. Goed uitgelegd ook, wat heel belangrijk is.

Ik schreef me direct in op zijn blog en sindsdien vind ik iedere dag een nieuw recept in mijn mailbox. Als ik het niets vind wordt het snel weg geklikt maar wekt het mijn interesse dan lees ik het eerst goed door en bij voldoende belangstelling wordt zo'n recept naar mijn eigen receptenboek gekopieerd. 

Een beetje onnozel misschien maar ik kwam er pas na een hele tijd achter dat die Rutger de winnaar was van het eerste seizoen 'Heel Holland Bakt'. Wij zijn niet van die grote televisie kijkers en de eerste seizoenen van deze serie hebben wij eenvoudigweg niet gezien. Dus voor degene die nog op zoek zijn naar lekkere recepten voor de feestdagen, er staan ook heerlijke desserts op deze site, neem even een kijkje bij 'Rutger Bakt'.

(De foto's zijn van de site van 'Rutger Bakt)

Reacties

Zo kom jij wel aan je trekken! Ik wou dat ik er wat meer aardigheid in had, maar het zit er niet in.
Bertiebo zei…
Ik geloof dat alle winnaars een bakboek hebben gemaakt. Da's voor mij te veel, maar bij Rutger kijk ik wel eens.
Leuk! Ik ga even bij de toetjes kijken, want dochter en ik verzorgen het dessert bij de familie-kerst.
Ageeth Mooij zei…
Bij ons is het perfecte toetje een basis van vanille roomijs en voor iedereen vervolmaakt met wat er op tafel staat: slagroom, warme chocoladesaus, warme vruchtensaus, spikkels, M&M’s, notenschaafsel en wat we verder nog bedenken. Ik vind het leuk dat iedereen er mee bezig is en elkaar advies geeft. Geen toeters en bellen, gewoon gezellig!
KnutzEls zei…
Heerlijke recepten! Beslist de moeite waard enne... de smaak is het belangrijkst. Sierlijke krullen zijn bijzaak.
Marthy zei…
Oh, daar heb ik nog nooit naar gekeken.
Wieneke zei…
Ik heb Rutger live bezig gezien op het Festival der Zoete Verleiding in Sleen (Drenthe) afgelopen augustus. Een erg leuke en grote openluchtmarkt met allerlei heerlijke dingen om te eten en te drinken. Ik hou zelf helemaal niet zo van markten, maar deze is echt de moeite waard. Hij had daar een demo-tent en die was afgeladen met belangstellenden. Hij is zelf zo enthousiast over bakken en dat brengt hij goed over. Uiteraard waren er ook producten van zijn hand en boeken te koop.
Marthy zei…
Leuk idee, Ageeth, dat ga ik bewaren, zullen mijn kleinkinderen geweldig vinden.
Marthy zei…
Zo is dat, Els.
Sjoerd zei…
Mmm, dat is een goed idee, ik moet ook nog een toetje hebben voor met kerst.
Marthy zei…
Soms vind ik het jammer dat ik 's zomers niet in Nederland woon, ik zou daar graag heen gaan en dan nam ik mijn zus die daar in Drenthe woont mee.
Elizabeth zei…
O, die foto... Dat is een hele sterke verleiding en ook nog eens heel slecht voor mijn lijn..!
Maar Rutger is geweldig; ik wilde soesjes bakken voor een high tea en vond toen zijn recept.
Denk je 'eenvoudig toch, die soesjes..', maar het zit hem in het koken van het deeg... Rutger geeft dat zo goed aan in zijn recept!
Marthy zei…
Ja, ik vind hem echt heel duidelijk.
Ik kook en bak niet graag maar ben wel groot fan van Heel Holland Bakt :-)
Marthy zei…
Wij kijken en genieten er nu ook van, Inge.