Doorgaan naar hoofdcontent

Toeval?

Toen we op de tweede wandeldag tijdens het Pieterpad het huis van onze lieve gastvrouw verlieten werd er buiten door een paar mensen hard gewerkt een een mooi straatje en een nieuw houten tuinhek. De auto van hen stond op een parkeerplaats aan de overkant kant van de straat waar ook onze auto stond. 
En wat stond er op die auto: Hoveniersbedrijf Overdevest. Dat is de meisjesnaam van mijn schoonmoeder, moeder van Mart en zijn zus Anja. Dat vonden we leuk! Bepaalde namen kom je vaak tegen maar deze naam niet veel. De mensen van het hoveniersbedrijf vertelden dat de vader van deze Overdevest 45 jaar geleden uit Zuid-Holland naar Groningen was verhuisd. Zij noemden ook de voormalige woonplaats daar en dat klopt wel, dit moet familie zijn. 

Achteraf jammer dat ik er geen foto van nam want wat zagen we bijna aan het eind van dezelfde dag; weer een bestelbus van een hovenier, deze keer met de naam Berends, onze familienaam, de achternaam die ik via mijn schoonvader kreeg. De twee familienamen van een echtpaar en dat op één dag, echt we konden er niet over uit. Bestaat toeval nou of toch niet?

Reacties

miekequilt zei…
En juist als ik dit lees rijden we langs onze fietsenwinkel :” Overdevest.”. Echt waar!
Geweldig toch. Ja en ik vraag me ook nog steeds af, bestaat het toeval of niet....
In de weer zei…
Nou, toeval bestaat hoor, dat kan toch niet anders. Schitterend !
Bertiebo zei…
Van die dingen...
Onliemie zei…
Volgens mij kan dit al geen toeval meer zijn...
Marthy zei…
Je meent het, Toos. Het leuke is dat die hoveniers daar in Groningen vertelden dat alle Overdevestjes die er inmiddels woonden een bedrijf hadden. Nou, dat klopt wel, want tijdens de reünies van deze familie kwam ik alleen maar mensen tegen die zelfstandig ondernemer waren, ze hadden een wolwinkel, waren aannemer en ga zo maar door. Dus nu ook een fietsenmaker. Hij zal toch niet met een Berends getrouwd zijn;-)
Geweldig toch, ik geloof in toeval!
Sjoerd zei…
Of toeval bestaat weet ik niet, maar dit is wel heel toevallig...
Emie zei…
Té leuk gewoonweg!
Dat is toevallig en leuk