Doorgaan naar hoofdcontent

Een nieuwe fase


Gisteren hebben wij het voorlopig koopcontract getekend voor een appartement en we zijn er ontzettend blij mee.  Hier in Stolwijk een appartement vinden is heel moeilijk, er zijn er niet veel en er wordt weinig of niets gebouwd. Dit appartement, bij het kruisje, stond nog net niet officieel te koop maar door wat netwerken waren wij de eersten. 

Het staat aan de rand van de dorpskern en ik kan nog steeds lopend mijn boodschappen blijven doen. Het is een fijn licht appartement op het zuiden dus de hele dag zon.  De oplevering is half juli dus ik heb nog even de tijd om over de inrichting na te denken. Want die wordt een stuk anders dan in het oude huis, het is tenslotte weer een nieuwe fase in ons leven.


Reacties

Emie zei…
O joh, wat geweldig! Gefeliciteerd. Moet er nog veel in gebeuren of is het een kwestie van een behangetje en schoonmaken?
Kees zei…
Heerlijk voor jullie, gefeliciteerd Marthy heel veel geluk met het nieuwe appartement en dat jullie er nog lang van mogen genieten.
Groet Kees.
miekequilt zei…
GEFELICITEERD. !!!!
Marlou zei…
Ha Marthy,

dat is snel!
Gefeliciteerd...
Ik hoop dat je er hel gelukkig zult zijn.
Eerlijk gezegd heb ik steeds gedacht dat je naar de Ardeche zou gaan emigreren...
Niet goed begrepen, denk ik.

Groetjes!
Sjoerd zei…
Dat vind ik echt super voor jullie. Dat is in ieder geval wat om naar uit te kijken. Ik wens jullie alvast veel woonplezier.
KnutzEls zei…
Gefe!iciteerd. In je eigen dorp, met veel zon en zo tr zien een fiks balkon. En nu genoeg tijd om plannen te maken. Fijn!
Marthy zei…
Deze appartementen zijn ruim tien jaar oud en zeven jaar geleden is de huidige bewoonster er in gekomen en er is toen veel nieuw in gekomen. Prachtige badkamer en keuken o.a. en dat zijn ingrijpende dingen als die niet naar je zin zijn. Inderdaad, hier en daar wat anders op de muren.
Marthy zei…
Dank je, Kees. Ik blijf in je buurt. De Krimpenerwaard is veel te mooi om er weg te gaan.
Petra1945 zei…
Heel erg fijn voor jullie. En misschien toch maar goed dat je nog niet naar Frankrijk was vertrokken? Ik neem wel aan dat er liften in het gebouw zijn...
Woon je momenteel bij Floor in?
Marthy zei…
Nee, Marlou, we hebben nooit de intentie gehad om permanent in Frankrijk te gaan wonen. Ik zou mijn kinderen, kleinkinderen en ook mijn fijne dorp te veel gaan missen.
Marthy zei…
En ik ben gek op plannen maken, Els.
Marthy zei…
Als we nu in Frankrijk hadden gezeten waren we dit zeker mis gelopen, Petra. Ja hoor, er zijn liften in het gebouw. We wonen nu inderdaad bij Floor maar we hopen nog wel even naar Frankrijk te kunnen gaan.
Bertiebo zei…
Wat heerlijk voor jullie, Marthy. Gefeliciteerd, wat een opluchting ook lijkt me
Wat goed Marthy, dus toch gelukt! Zo zie je maar, dat alles altijd ergens goed voor is, in dit geval dus het niet af kunnen reizen naar Frankrijk. Een felicitatie waard!!
Jolande zei…
Gefeliciteerd Marthy, wat heerlijk dat het jullie gelukt is om iets te vinden.
Ineke zei…
Gefeliciteerd met dit schitterende appartement. Ook daar ben ik gisteren langs gereden en toen dacht ik aan jullie...….Locatie ziet er prachtig uit.
Elk nadeel hep z'n voordeel, wie zei dat ook alweer :-)
Wat een geluk dat jullie dit hoorden, een appartement op het zuiden, dat wordt vast genieten. Heel veel woongeluk alvast.
Marthy zei…
Je weet dat je ooit wel wat zult vinden maar het is moeilijk hier. En ja, dan is het zeker een opluchting dat we nu een appartement hebben.
Lut en Luc zei…
Kei leuk dat jullie al zo vlug iets gevonden hebben. Spannend zo'n nieuwe stap. Gelukkig gaat in Nederland alles een beetje door. Hier in België is alle verkoop en verhuur van panden bevroren, balen voor diegenen die net iets leuks op het oog hadden.
Gefeliciteerd met de aankoop! Waar wat netwerken al niet goed voor is. Blijkbaar is het jullie gegund, en terecht (-: Een nieuw huis, een nieuw geluid. Eigenlijk maar goed dat jullie niet in Le Serret zitten, anders hadden jullie dit misschien gemist...Hartstikke fijn voor jullie.
Marthy zei…
Bedoel je dat er niet gekocht en verkocht mag worden, Lut?
Marthy zei…
We kennen hier in het dorp natuurlijk veel mensen, Mirjam, dat heb je als je 37 jaar de fietsenmaker bent geweest. Dat brengt een groot net werk met zich mee en dat helpt gewoon.
Ageeth Mooij zei…
Wat fijn dat het geregeld is, gefeliciteerd!
Griemmank zei…
Van harte proficiat en veel plezier van het nieuwe huis. Fijn dat je in Stolwijk kunt blijven. En als er wat aan de gezondheid mankeert zit de dokter vlakbij ;-)
Elizabeth zei…
Wat fijn voor jullie dat je al zò snel iets hebt kunnen vinden! Ik ken het gebouw niet, het zal vast na 'mijn tijd' gebouwd zijn. En dan inderdaad; de start van een hele nieuwe fase...
Marthy zei…
Onze huisarts, apotheek en bloedafname, het kan met het klimmen der jaren handig zijn om het vlakbij te hebben.
Marthy zei…
Het gebouw is op de plek gekomen van Stolwaard, het vroegere bejaardenhuis.
In de weer zei…
Wat heerlijk Marthy dat je hebt gevonden, dat wat je graag wou, in Stolwijk.
Een felicitatie waard.
Zo zie je maar weer, elk nadeel heb zijn voordeel !
anja zei…
Het heeft gewoon zo moeten zijn, dat jullie nu in het voorjaar niet konden vertrekken naar Frankrijk, want dan zouden jullie dit zijn mis gelopen. Gefeliciteerd, en veel voorpret gewenst bij het uitzoeken van het nieuwe interieur.
Proficiat met de flat! Wat fijn dat jullie toch nog iets goeds gevonden hebt binnen loopafstand van alles wat je nodig hebt!
Veel plezier gewenst met deze nieuwe fase.
Jan uit Perth zei…
Wat een geweldig nieuws! Dat gaat vast he-le-maal goedkomen! Van harte, beste mensen!
Coby Breitner zei…
Gefeliciteerd, ziet er zo al prachtig uit. Nog even geduld dus.
Annelies zei…
Ha Marthy en Mart, gefeliciteerd met jullie nieuwe stek! Zo op de foto te zien is het een mooi appartementencomplex en heerlijk in jullie eigen dorp! Wat is het dan toch nog erg snel gegaan hè. jullie zullen er straks er vast en zeker heerlijk gaan genieten. Mooie afwisseling tussen jullie Franse huis met tuin en wat meer onderhoud en een gerieflijk appartement. Gelukkig wèl met een mooi balkon waar je straks vast weer een mooie bloemenplek van maakt! Alvast veel voorplezier gewenst. Liefs van ons
Marthy zei…
Het is goed zo, Annelies, precies wat je zegt over de mooie afwisseling.
Proficiat! Fijn dat jullie in het eigen dorp eigenaar van een mooi appartement zijn, goed nieuws in barre tijden!
Lut en Luc zei…
Inderdaad. Er mag niet gekocht of verkocht worden, ook niet nieuw verhuren of huren. Lopende overeenkomsten worden niet afgehandeld omdat immokantoren gesloten zijn, contracten kunnen niet ondertekend worden bij de notaris en je kan ook niets afhandelen in de banken, dus ook geen lening aanvragen.
Marthy zei…
Puh, dat is pittig!
Onliemie zei…
Gefeliciteerd met jullie nieuwe stek. Jij gaat daar vast een gezellige Nederlandse thuis van maken. En inderdaad een prima afwisseling met jullie huis in Frankrijk. Fantastisch toch dat het verplichte thuis blijven voor deze fijne flat heeft gezorgd. Veel geluk!