Doorgaan naar hoofdcontent

Een nazomerse dag

We parkeerden de auto zondag in Woerden, niet ver van huis dus, en daarvandaan maakten we een mooi fietstochtje. Het eerste fotowaardige wat we tegenkwamen was deze 'Soofie' zoals die genoemd werd.
Deze Social Sofa is aangeboden door Studio-136 als ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners en voorbijgangers. Het onderwerp komt van Ell-is en is uitgevoerd door buren en vrienden van Studio-136.


We fietsten van Woerden naar Bodegraven via Nieuwerbrug langs de Oude Rijn. Veel huizen langs beide oevers, zowel oud al nieuw dus er was heel wat te zien. En er zat een roeivereniging ergens onderweg dus we passeerden verschillende boten.

In Bodegraven zagen we dit monumnetale gebouw met de letters Phoenix op de voorgevel. Geen idee wat het was, dat heb ik later opgezocht maar er was wel te zien dat er appartementen in gemaakt waren.

De Phoenix werd in 1905 gesticht als stoomolieslagerij van de Zaanse firma Honig en in 1947 wordt het markante pakhuis aan de Oude Rijn de Andrélon-fabriek. Het merk zou uitgroeien tot een van de grootste cosmeticaproducenten in Nederland. Inmiddels is Andrélon onderdeel van Unilever. 

Na Bodegraven sloegen we rechtaf de Meije in. Het is een langgerekt lintdorp aan het riviertje de Meije wat een zijrivier van de Oude Rijn is. We hebben hier in het verleden al heel wat gewandeld en gefietst want het is er prachtig.

Deze oude vervallen schuur hoorde bij de boerderij op de foto hierboven. 

In De Meije staat een opvallend hoge witte watertoren, in de omgeving ook wel Pietje Potlood genoemd, die vanaf grote afstand herkenbaar is.

De Meij doet me altijd denken een het riviertje de Vlist wat vlakbij Stolwijk ligt. Alletwee kronkelende riviertjes in een veenweide gebied.

Tegenover dit idylische tuinhuis boven het water van de Oude Rijn in Woerden stond onze auto. Weer een mooi tochtje gemaakt op een nazomerse dag. 

Reacties

Sjoerd zei…
Pietje potlood is schitterend, die springt er tussen alle mooie foto's toch echt uit.
In de weer zei…
Mooie tocht Marthy en Pietje Potlood stond nog op ons lijstje, mooi !
Bertiebo zei…
Die bank is geweldig. Ik ben er ook regelmatig eentje tegengekomen, maar het gekke is: nog nooit zag ik er mensen op zitten om elkaar te ontmoeten.
Judy zei…
De bank is prachtig! En ik ben altijd nieuwsgierig naar die appartementen in zo'n industrieel gebouw. Maar het theehuisje spant de kroon!
Emie zei…
Jullie hebben de smaak van mooie fietstochten helemaal te pakken, hè? Met dit mooie weer in zo'n fantastisch romantisch gebied is het echt genieten, dat zie je op de foto's.
Wat een mooie plekken laat je ons zien!
Elizabeth zei…
Weet je dat ik ook meteen aan de Vlist moest denken toen ik die foto zag.. en even later lees ik dan wat je schrijft...
miekequilt zei…
Wat een mooie serie foto’s weer. Het is zo fijn dat het nog zo zonnig is. Nog even lekker de zon op het lijf laten tijdens een mooie fietstocht.
Janny zei…
Prachtige bank en wat een aparte watertoren is dat.
Lies zei…
Bloggers (fotograagjes!) zien meer, me dunkt...!
Lie(f)s.
bemar zei…
Mooi is het daar! En nog steeds mooi weer, alhoewel ik net las dat je geopereerd bent dus wandelen zit er even niet in nu. Maar het gaat snel genoeg weer wel!