Doorgaan naar hoofdcontent

Het Zustertapijt

Het Zustertapijt is de nieuwe roman van Lars Mytting en deel twee van de Zusterklokken-trilogie. Ook deze roman speelt zich grotendeels af in het afgelegen Noorse dorpje Butangen, waar Kai Schweigaard nog altijd dominee is. De gebeurtenissen uit het eerste deel van de trilogie hebben inmiddels ruim twintig jaar geleden plaatsgevonden en de 20ste eeuw is begonnen. Jehans Hekne is inmiddels volwassen geworden en leidt een arm en zwaar bestaan. Tijdens het jagen ontmoet hij een rijke Engelsman van zijn leeftijd, waarmee hij een sterke band voelt. Deze ontmoeting zal grote gevolgen hebben. Ook voor Kai Schweigaard, de dominee die nog altijd op zoek is naar het Zustertapijt en die ene Zusterklok, die op de bodem van het meer ligt. Ook komt de industriële ontwikkeling om de hoek kijken en de gevolgen hiervan voor Butangen en omgeving.

Dit boek stond al een poosje op mijn e-reader en ik wist van te voren al dat ik ervan zou gaan genieten. Dat bleek helemaal waar te zijn, vond het bijna nog mooier dan het eerste deel. Mijn recensie van dat eerste deel van deze trilogie kan je hier vinden, op het derde deel moeten we nog even wachten.

Reacties

Bertiebo zei…
Deel een nog niet gelezen. Komt nog wel want het staat op mijn lijst
KnutzEls zei…
Ken ik niet, maar lijkt me ook mooi . Op mijn lijstje bij de bieb.
miekequilt zei…
Ook dit was weer prachtig. Bij deel 1 moest ik er echt even inkomen, maar hier zat ik echt meteen in het verhaal. Ik genoot ook echt van de beschrijvingen van het dagelijks leven toen. Deze tip van je was weer goed.
Emie zei…
Wat heerlijk als je zo in een boek kunt verdwijnen! Ik zet ze op mijn wensenlijstje naar of het er ooit van zal komen? De lijst is lang...
Heerlijke boeken, heb ze ook allebei gelezen en kan niet wachten op deel 3!!
In de weer zei…
Fijn Marthy dat je zo geniet van het lezen, zeker nu je op doet moment even niet zoveel anders kunt doen.
Oh ja was een erg leuke trilogie, vorige jaar gelezen. Gister hebben we van jouw quiche genoten, heerlijk!
Jolande zei…
Een mooi boek is altijd fijn.