Doorgaan naar hoofdcontent

Herfst

Eindelijk had ik van zaterdag op zondag na vier weken eens een volle nacht geslapen met zelfs nog een uurtje extra. Ik voelde me goed uitgerust en was daardoor in staat om weer een stuk verder te lopen. De Hennepakkers dan maar, een polderpark achter ons appartementengebouw. En daar is goed te zien dat we midden in de herfst zitten.

We maakten een praatje met een groep vissers die uit het  noorden van Frankrijk bleken te komen. Donderdag al aangekomen en gistermiddag reden ze weer terug naar huis. Ze hadden een bed en breakfast in Schiedam en waren overal in de buurt al geweest om hun hengels uit te gooien.

Met mijn lens bijna helemaal uit kon ik de molen aan de Vlist fotograferen.

En ook de achterkant van een boerderij in de Bovenkerkse buurt. Wat is het heerlijk om weer even wat anders te zien dan die straat waar wij op uitkijken en waarlangs ik mijn boodschappenrondje doe.

Echt veel paddenstoelen heb ik in dit polderbos nooit kunnen ontdekken, dit was het enige wat we tegenkwamen. Niet echt veel bijzonders.

Maar dit is echt mooi, een rij bomen in prachtige herfsttinten. En dan op naar de koffie met een zondagse koek, die heb ik verdiend.

Reacties

Bertiebo zei…
Dat zou ik nou nooit bedacht hebben, dat mensen hier komen om te vissen. Maar best leuk eigenlijk.
Yova zei…
Eindelijk heb je goed geslapen. Herfst zie je hier heel goed. Visser zijn er nog. Vroeger hebben wij veel gevist. Nu allang niet meer. Vissen zie je niet zo vaak meer. Te druk van leven denk. Wat is daar mooie omgeving. Herfst van bomen zie van verkleuren. Prachtig gezicht. Fijne week.
Sjoerd zei…
Hier valt het nog een beetje tegen met de herfstkleuren en de paddenstoelen. Ik ben afgelopen zaterdag even op pad geweest en niets bijzonders gevonden.
In de weer zei…
Bizar eigenlijk, en werd er nog wat gevangen ?
Je zou denken, die zijn toch al heel was visplekjes voorbij gereden ;-)
KnutzEls zei…
Die vissers halen de vis van ver weg. Maar ze zochten wel een mooi plekje. Fijn dat je goed geslapen hebt.
Een goede nachtrust doet toch wonderen, fijn.
Emie zei…
Het is aan de foto's goed te zien dat je enorm van deze wandeling genoten hebt.
Edward McDunn zei…
De herfst is in volle gang, dat is aan jou mooie foto's goed te zien hoor!
Ger zei…
Dan heb ik nu meteen antwoord op mijn vraag.
Vroeg me gister nog af na het lezen van je blogpost hoe het met slapen zou gaan.
Gelukkig dat ook jij je draai weer weet te vinden in bed.
Kan me herinneren dat het vooral de eerste tijd erg moeilijk en pijnlijk was,vooral wanneer ik poosje in dezelfde houding gelegen had.Jij koos een mooie dag uit om van de warme herfstkleuren te genieten en weer prachtige foto’s te maken.
Jolande zei…
Schitterend al die herfstkleuren.
Er kleuren hier wel wat dingen, maar over het algemeen is en blijft het hier toch heel groen, de bijnaam is niet voor niets het groene eiland.
Padddenstoelen vind ik altijd bijzonder en ik vind jouw foto ervan dan ook heel mooi.
Judy zei…
Prachtig die rij bomen op de onderste foto! Wat goed dat je al weer een stukje verder kunt lopen.
Janny zei…
Prachtige herfstfoto's! Fijn dat je weer wat verder kunt lopen en dat het slapen beter gaat. De lol van vissen heb ik nooit ingezien, maar die mannen zullen het wel leuk vinden, anders zouden ze niet van zo ver komen.
Anoniem zei…
Wat een mooie omgeving waar jullie wonen.
Heerlijk dat je weer wat verder kunt wandelen. En dat slapen, wat scheelt dat. (Van te voren had ik ook nooit geweten dat omdraaien zo ingewikkeld/lees pijnlijk) kon zijn..... ) de moeilijkste weken heb je gehad. Nu steeds verder opbouwen! Weer fijn genieten van de mooie herfstkleuren.
Je doet het goed, Marthy💪💪
Hoeveel bruggetjes zijn er? Iedere keer een bruggetje verder!
Bisou
willy zei…
al mooie herfstkleuren daar in de buurt

de natuur ziet er hier anders nog vrij groen uit

prettige avond Marthy
Annelies zei…
Wat een mooie foto's. Ja, echt herfst.
Lies zei…
Fijn dat je weer een stapje verder kan.
Molen, natuur -> mooi!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Wat heerlijk dat je weer een nacht zò goed hebt kunnen slapen. Ik sta er wel van te kijken dat je alweer zo'n stuk kunt lopen... en ja wat is er dan mooier dan in de natuur te zijn?
Wij zien hier ook vaak vissers die uit België komen, bijna elke zondagmorgen.
En dan staan ze gewoon te hengelen in de sloot hiervoor, waar wij echt niets bijzonders aan vinden en waar allerlei zijslootjes op uit komen..
Buiten zijn in de natuur verveelt nooit. Het viel mij op (tussen Woerden en Lekkerkerk) dat er veel vissers uit België waren. Dan zou ik best willen afstappen om ze te willen interviewen maar dat gaat te ver. Leuk dat jij een praatje hebt gemaakt!