Doorgaan naar hoofdcontent

Doseren en aftasten

 Iedere week haalt Mart bij een landwinkel in Bovenkerk een mand fruit en die eten we samen leeg. Bij de koffie 's avonds nog een café noirtje en daarna alleen maar water en aan het eind van de avond een appel en een mandarijntje. Wij zijn gewoontedieren, dat is wel zeker.

Waar ik al bang voor was is gebeurd. Ik heb door jarenlange reuma snel last van overbelasting, hoe voorzichtig ik ook ben. Samen met de fysiotherapeut heb ik verleden week net iets teveel gedaan en dat wreekte zich door een dikke knie met veel vocht in het been.

Ik had wel aangegeven dat mijn spieren en pezen ontzettend snel reageren op nieuwe of te veel bewegingen. Mijn oefeningen moet ik echt doseren maar het blijft vaak aftasten wat ik aan kan. Ondertussen ben ik al weer aardig uit mijn dalletje opgekrabbeld met vaak een zak ijs op de knie, massage en ieder uur lichte oefeningen.Vanmiddag weer een bezoek gebracht aan de fysiotherapeut, die me zei dat ik het goed had aangepakt en me verzekerde dat het echt allemaal goed komt.

 Ik vlieg door al dat binnen zitten nog steeds niet tegen de muren op, kan me gelukkig goed ontspannen. Geef mij een fijn boek en ik vermaak me.

Reacties

Sjoerd zei…
Hè, wat vervelend dat dat er tussendoor komt, maar, de volhouder wint. Ik weet nog niet of ik er zelf wel aan toe ben. Ik heb wel nog last van mijn knieën, maar door de lagere belasting kan ik daar nog wel even mee leven.
Bertiebo zei…
Ja dat laatste is echt een groot goed!Maar toch weer sterkte hoor!
Judy zei…
Oei herkenbaar, ook al heb ik geen reuma maar andere dingen. Gelukkig wist je er goed mee om te gaan, met goedkeuren van de fysio. Sterkte met het herstel.
Laat dat een troost zijn, dat je je goed kunt vermaken. Sterkte!
Anoniem zei…
Hè wat vervelend. Ik voel met je mee, ik zit zelf al een paar weken met een zwaar gekneusd been. Vorige week werd mn enkel weer dik en vocht, ff op de rem. Het is inderdaad telkens afwegen wat wel en wat niet en je wilt zo graag vooruit. Geduld is een schone zaak. Sterkte!
Lies
miekequilt zei…
Vervelend en pijnlijk Marthy. Gelukkig is het snertweer ( hier dikke mist) en heb je genoeg leeswerk. Maar ik denk dat je , letterlijk , staat te trappelen van ongeduld om meer te kunnen doen. Helaas, het blijft rustig aan doen.
Emie zei…
Wat een gezellige mand met fruit. Hier gaat er ook behoorlijk veel fruit doorheen, na lunch en avondeten altijd een stukje fruit en voor het slapen een halve banaan. Goed dat je een positieve instelling hebt en houdt, zo kom je er wel!
Yova zei…
Appels ziet heerlijk uit. Er liggen ook mandenrijen in de supermarkt. Vaak zitten veel verschil erin. Oei te veel gedaan met je knie. Moet ook voorzichtig opbouwen. Dan krijg je inderdaad vocht in knie. Gelukkig komt goed met verzekering. Bij mij is het voorbij. Maar volgende jaar kan ik wel toe als ik nog meer last van krijgt. Binnen zitten doen wij ook. Wij hebben toch druk.
Charlie zei…
Charlie: Marthy jij bent een echte doorzetter en je wordt beloond hiervoor! Kan je het adres doorgeven van de landwinkel in Bovenkerk, want ik woon er niet te ver van af en wil eens gaan kijken? Bij voorbaat dank.
Gelukkig houd je van lezen. Ik herken dit erg van de revalidatie bij mijn eerste knie. Door de enorme artrose ook in de andere vertraagde mijn revalidatie. Doseren is het toverwoord en de ijszak was mijn beste vriend. En nu kan ik elke dag weer pijnloos wandelen en hoop voor jou dat jou dat ook gaat lukken en dat is het doorbijten bij de revalidatie dubbel en dwars waard. Sterkte hoor en een hoop geduld gewenst.
Janny zei…
Zo heeft iedereen wel zijn vaste gewoontes. Jammer dat je weer meer last had van je knie, gelukkig hoef je je niet te vervelen.
Echt jammer dat je een terugslag hebt gekregen. Hoop dat je weer snel van die dikke knie af bent.
Blijf maar goed naar je eigen lijf luisteren, hoor. Rustig aan en niets forceren. Sterkte weer, Marthy! Liefs van ons
Zelf aangeven wat je wel en niet wilt/kunt, is toch het belangrijkste. Gelukkig dat het alweer iets beter gaat. En die mand met fruit ziet er goed uit. Het is voor heel veel anderen ook goed leesweer, zo nat als het buiten steeds is.
Edward McDunn zei…
Dat is niet goed, en heel vevelend hoor, sterkte gewenst!
In de weer zei…
Jammer is dat, wanneer je een terugslag krijgt, maar het komt vast goed, sterkte nogmaals.
Fijn dat je graag leest en anders kun je (haha) altijd nog kerstkaarten gaan maken.
Ik begin binnenkort ook, heb daarvoor afgesproken met een vriendin die daar wat hulp bij nodig heeft.
Hou je taai !!!
Ger zei…
Ja,zo gaat dat tijdens revalideren met knieprothese.
Ik hoorde ook vaak van andere:komt goed…..dat is in de meeste gevallen ook zó,maar dan ben je wel jaartje verder.
Achteraf gezien zijn er maar 2 mensen echt eerlijk tegen mij geweest,de orthopeed die alle voor en nadelen opsomden en ze zei:neem maar van mij aan dat niet alles bling,bling is.
En de verpleegkundige die ons naar de lift bracht na ontslag uit Z-H: heel veel sterkte met alles mevrouw,vergeet niet dat herstel na deze knie operatie de meest pijnlijke is.Afleiding is een goed medicijn bij pijn.
Sterkte gewenst,Marthy.



Jolande zei…
He wat vervelend nou voor je dat je een terugslag hebt.
Maar gelukkig dat je jezelf toch ook binnen kunt vermaken.
KnutzEls zei…
Soms wil een mens te veel, te snel. Maar met de tijd en een beetje geduld komt het goed. Beslist!! 🍀 sterkte.
Vervelende bijwerking van de reuma, gelukkig gaat het weer wat beter
Vervelend voor je dat dit tussendoor komt. Het positieve is dat je het goed hebt aangepakt, een compliment en een aanmoediging kreeg van de fysio en jij je niet gek laat maken. Hulde Marthy! Hou vol.
Geweldige foto van de appelmand.
Lies zei…
Spijtig dat het even minder goed ging, maar hou vol, 't komt goed (zeggen ze tegen mij ook).
Zo'n mooie mand vol lekker fruit!
Lie(f)s.
Marthy zei…
Charlie, hierbij de link naar het tuincentrum en groentewinkel de Gier.
https://www.tuinbouwbedrijfdegier.nl/index.html
Goede producten en ontzettende aardige en hardwerkende mensen.