Doorgaan naar hoofdcontent

Piepklein wandelingetje

Bedankt voor alle lieve belangstelling, het gaat de goede kant op met mijn knie. Gisteren voor het eerst naar de fysiotherapeut geweest. Hij was net als ik tevreden over mijn knie. Nog een beetje dik en nog wat warm maar dat hoort zo. Af en toe wat scherpe pijn aan de zijkant van de knie. Omdat de spieren nog niet sterk genoeg zijn en nog niet geprogrammeerd zijn ook in onbewuste situaties aan te spannen, gaat de knie in zijn banden hangen en dat voel ik. Gaat verdwijnen met een paar weken werd me gezegd.

Doorgaan met de oefeningen en ik mag, met krukken, een minuut of tien buiten lopen en daar had ik onderussen wel behoefte aan. 's Middags maar meteen gedaan en op de terugweg stapje voor stapje twee trappen omhoog gelopen. Goed voor mijn conditie en ik had het eerst geoefend met de fysiotherapeut. Ik kan het zonder krukken doen want wij hebben aan twee kanten leuningen in het trappenhuis. 

Volgende week donderdag worden de hechtingen eruit gehaald en dezelfde middag nog heb ik de volgende afspraak bij de fysio.

NB Ik heb op mijn blog van gisteren alsnog een link geplaatst naar een interressant stuk over roofkunst uit de Tweede Wereldorlog.

Reacties

Judy zei…
Dat klinkt goed, Marthy! Fijn om te horen.
miekequilt zei…
Buiten lopen: dat moet heel fijn geweest zijn. Je had al een goede conditie, daar heb je nu natuurlijk profijt van. Het lijkt me heerlijk als de hechtingen eruit zijn.
Yova zei…
Gisteren bij ons was gekke huis geweest. Allerlei dingen. Sorry dat ik vorige logje niet goed gelezen had. Wat naar dat je knie opereert bent geweest. Knie artrose heb ik ook. Ik loop ook altijd pijn in mijn knie. En ik heb ook fysio. Helpt wel enig zins. Echt over gaat het niet. Veel wandelen kan ik ook niet. Even dan. Buiten lopen doe ik ook. Het is beste manier. Mijn Knie is ook gedeelte dik. Nog steeds. Maar ik zie wel. Bij jou is dan erger. Gelukkig gaat bij jou vooruit.Rustig opbouwen doen bij jou. Ik ben steeds bezig met fysio. Ik ben ook gek op wandelen. Maar ik wacht wel af bij mij. Mooie buurt. Ik had paar blogjes gemist bij jou. Ik lezen al terug.... van jou. Hechtingen gaat ook eruit. Ik wens jou heel veel sterkte met je knie. Fijne dag.
Emie zei…
Lees jouw vorderingen met extra belangstelling want op 7 november is de wijnboer aan de beurt voor dezelfde operatie. Zo te lezen gaat het bij jou geheel volgens plan. Houwen zo!
In de weer zei…
Écht fijn voor jou dat het goed gaat met je knie en even naar buiten is ook heerlijk.
De hechtingen eruit zal ook wel weer een opluchting zijn.
Stapje voor stapje komt het goed.
Je doet het goed. Nu eerst maar eens die hechtingen weg, dat oefent vast fijner!
Janny zei…
Fijn dat binnenkort de hechtingen eruit gaan, elke dag een klein stukje lopen, dan gaat het vast steeds beter.
Ger zei…
Ieder mens is anders.
Elke chirurg opereert op zijn/haar manier.
Ieder ziekenhuis en kliniek hebben hun eigen protocol.
Niet alle regels voor thuis revalideren zijn gelijk.
Herstel verloopt weer bij elk persoon anders.
Ook in de medische wereld veranderen de dingen snel.
Dat alles maak ik op uit jou blogposten.
Maar het allerbelangrijkste is dat het herstel bij jou goed verloopt,
en je zo te lezen niet tegen het dak gaat van de pijn.
Bij mij was 10 jaar geleden alles anders wat operatie en verloop van herstellen betreft.
Na 5 dagen ziekenhuis kwam fysio de eerste weken om de dag bij me thuis,hij was mijn steun en toeverlaat met meer begrip en geduld dan ik als herstellende met veel pijn.
Fijn om te lezen dat je stapje voor stapje vooruit gaat!
Sjoerd zei…
Dat gaat sneller dan verwacht. Een mooi vooruitzicht. Je hoort vaak dat het toch behoorlijk tegen valt.
KnutzEls zei…
Zo fijn dat je al zo ver bent. Wat zal die frisse neus je goed gedaan hebben.
Dat doe je uitstekend, Marthy! Die frisse neus zal je goed hebben gedaan.
Bertiebo zei…
Super, Marthy!Letterlijk stap voor stap en figuurlijk ook!
Oh heerlijk, weer even buiten lopen. Spannend en fijn tegelijk lijkt me. Dan de trap af en weer op als extra oefening. Mooi dat je zo goed vooruit gaat! ( en de hechtingen er uit valt mee hoor) Steeds weer zo'n mijlpaal halen. Ik kon steeds 1 boom verder komen dan de keer ervoor, wat was ik daar steeds weer blij mee (steeds 10m verder)
Lies zei…
Klinkt goed! Wahw...! Op zo'n korte tijd!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Opeens zie ik nog een titel van dit blogbericht... Wat fijn dat je lekker even naar buiten kon. Steeds een stukje verder!
willy zei…
dat lijkt me heel positief Marthy..

nu de hechtingen nog

prettige dag
bemar zei…
Fijn te lezen dat het herstel goed gaat!